Αθλιότητα: Ως γραφείο Τύπου της Κουμουνδούρου απάντησε η διοίκηση της… ανεξάρτητης ΕΡΤ στην ΝΔ

Σε έναν άνευ προηγουμένου «χαρτοπόλεμο» έχει επιδοθεί η κυβέρνηση με την ΝΔ σχετικά με το σχόλιο που έκανε δημοσιογράφος της ΕΡΤ για τις γαλλικές εκλογές προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.

To πιο προκλητικό πάντως είναι η ιταμή ανακοίνωση της διορισμένης από το καθεστώς των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ διοίκησης της ΕΡΤ, των Τσακνή – Ταγματάρχη προς την αξιωματική αντιπολίτευση. 

«Μεταξύ των δύο πολύ κακών υποψηφίων, επικράτησε ο λίγο χειρότερος, ο εκπρόσωπος των τραπεζών και του συστήματος» είπε ο δημοσιογράφος της δημόσιας τηλεόρασης, με την ΝΔ σε ανακοίνωσή της να μιλάει για αθλιότητες καθώς στο κρατικό κανάλι προσπάθησαν να εξισώσουν Μακρόν και Λεπέν.    

«Οι πολιτικές αθλιότητες της Ε.Ρ.Τ. συνεχίζονται. Σήμερα, προσπάθησαν να εξισώσουν το νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Γαλλίας κ. Μακρόν με την επικεφαλής των ακραίων εθνικιστών και πολέμια της Ε.Ε. κυρία Λεπέν. Το έκανε δημοσιογράφος της Δημόσιας Τηλεόρασης στην εκπομπή “10 στην ενημέρωση” λέγοντας ότι “μεταξύ των δύο πολύ κακών υποψηφίων, επικράτησε ο λίγο χειρότερος, ο εκπρόσωπος των τραπεζών και του συστήματος”. Εάν ακολουθούν το παράδειγμα του κ. Μελανσόν, ας καταλάβουν επιτέλους ότι πλανώνται», ανέφερε η ΝΔ.

Η απάντηση της κυβέρνησης, διαμέσου πηγών του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, αλλά και της ίδιας της διοίκησης της ΕΡΤ, ήρθε άμεσα και ήταν δριμύτατη:

 

ΕΡΤ: Η ΝΔ αποδομεί τον ρόλο της δημόσιας τηλεόρασης στην ενημέρωση

«Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ δεν «παίρνουν γραμμή» ούτε λογοκρίνονται», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, απαντώντας στη Νέα Δημοκρατίας η οποία με αφορμή σχόλιο δημοσιογράφου για τα αποτελέσματα των γαλλικών εκλογών έκανε λόγο για πολιτικές αθλιότητες στην ΕΡΤ. Επιπλέον, η διοίκηση της Αγ. Παρασκευής καταλογίζει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρόθεση αποδόμησης της προσπάθειας της ΕΡΤ να επιτελέσει το ρόλο της στην ενημέρωση.

«Η ΕΡΤ με διαρκείς ανταποκρίσεις, με απεσταλμένους δημοσιογράφους, με ζωντανές συνδέσεις, με εκπομπές απευθείας από τη γαλλική πρωτεύουσα, με εξειδικευμένους σχολιαστές, κάλυψε και τους δύο γύρους των γαλλικών προεδρικών εκλογών. Σήμερα, την εγκαλούν, γιατί σε μία από τις εκπομπές της, τα όσα ελέχθησαν από δημοσιογράφο της δεν τους ήταν αρεστά. Για μία ακόμα φορά δηλώνουμε ότι οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ δεν «παίρνουν γραμμή», ούτε λογοκρίνονται. Ο καθένας έχει την ευθύνη των λόγων του και των σχολίων του», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της ΕΡΤ.

Τέλος, η ΕΡΤ επισημαίνει ότι ο δημοσιογράφος της πρωινής εκπομπής δεν εξέφρασε προσωπική άποψη, αλλά μετέφερε σχόλια που έχουν αναπαραχθεί στα μεγαλύτερα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα, και για του λόγου του αληθές, το απόσπασμα μπορεί να αναζητηθεί στο site της.