Γεωργιάδης: Οι πανηγυρισμοί των υπουργών είναι προσβολή στην νοημοσύνη του Έλληνα

Δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία, το μόνο που υπάρχει είναι η συμφωνία επιστροφής της τρόικα στην Αθήνα, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης.

Τόνισε μάλιστα ότι το μόνο που είναι γνωστό είναι πως θα έχουμε μέτρα 2% του ΑΕΠ, δηλαδή 3,6 δισεκατομμύρια ευρώ, με στόχο το αφορολόγητο και τις συντάξεις.

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι οι συνεχείς πανηγυρισμοί των υπουργών είναι προσβολή στην νοημοσύνη του Έλληνα. Χαρακτήρισε μάλιστα ανοησίες τα περί επιστροφής της 14ης σύνταξης.

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στο συνταξιοδοτικό, τόνισε, μιλώντας στον Σκάι, ότι η κατάργηση της προσωπικής διαφοράς θα περικόψει τις συντάξεις από 7% έως 30%.

Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι η ΝΔ δεν θα ψηφίσει τη συμφωνία, που, όπως εκτίμησε, θα πάει στη Βουλή με ένα νόμο και ένα άρθρο.

Επανέλαβε το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για εκλογές, λέγοντας ότι η απάντηση της ΝΔ είναι μαζικές φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις και επιτάχυνση της οικονομίας.

Εκτίμησε μάλιστα πως αν γίνουν σήμερα εκλογές η ΝΔ θα μπορούσε να πετύχει καλύτερη συμφωνία με λιγότερα μέτρα.

Ο Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι η ΝΔ ποτέ δε συνέδεσε τις εκλογές με το κλείσιμο της αξιολόγησης και μάλιστα, εδώ και μήνες η αξιωματική αντιπολίτευση ζητούσε το κλείσιμο της αξιολόγησης.