ΣΥΡΙΖΑ: Από το ψέμα, στην αυταπάτη και, τελικά, στον αυταρχισμό

Η αλήθεια δεν έχει καμία σημασία για την κυβέρνηση. Θυμίζει την άπιστη, ή τον άπιστο, που ενώ την (τον) πιάνουν στο κρεβάτι με τον άλλον ή την άλλη λέει «δεν είμαι εγώ». Προσέξτε: δεν λέει «δεν είναι αυτό που νομίζεις», δε βάζει θέμα ερμηνείας για να το συζητήσουμε, λέει «δεν είμαι εγώ». Η έμφαση είναι στο «εγώ». «Εγώ» ξέρω ποιος είμαι, «εγώ» ξέρω τι συμβαίνει.

Στη δική μας περίπτωση, δεν έχει ούτε σεξ, ούτε αγάπη. Έχει αγωγές και μηνύσεις κατά δημοσιογράφων, ντου σε κανάλια και εφημερίδες και… σχέδια σωτηρίας των εργαζομένων στον Τύπο, ενώ αφήνουμε απλήρωτους τους εργαζόμενους στα κομματικά ΜΜΕ. Αλλά, θα αποφύγω τον πειρασμό να ασχοληθώ με τα μέσα ενημέρωσης.

Πιο ενοχλητική για εμένα είναι η προσπάθεια της κυβέρνησης να παραποιήσει την πραγματικότητα. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό η Ελλάδα βαδίζει στον δρόμο της εξόδου από τα μνημόνια. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό η οικονομία πάει καλά. Η ανεργία, λέει, μπορεί να μην πέφτει ακριβώς, αλλά… αυξάνεται με μικρότερο βαθμό! Για την ακρίβεια αυτό το έλεγαν το 2015. Για το 2016 μπορεί να μην το έχετε καταλάβει, αλλά η ανεργία έπεσε.

Επιτυχίες παντού. Κερδάμε σύντροφοι!

Δεν μιλάμε για ψέματα, πλέον. Δεν μιλάμε για το γνωστό, άλλα λέμε και άλλα κάνουμε. Δεν πρόκειται για τη θεωρία των παιγνίων και τη δημιουργική ασάφεια. Μιλάμε για αυταρχισμό. Χτίζουν τη δική τους αλήθεια, μετά την αλήθεια η οποία είναι απλά αδιάφορη, με επιχειρήματα από γύψο και όποιος δεν την βλέπει είναι εχθρός. Δεν έχει διαφορετική άποψη. Δεν εκπροσωπεί καλώς νοούμενα διαφορετικά συμφέροντα. Είναι εχθρός. Υπονομευτής. Η απόλυτη ολοκληρωτική αντίληψη.

Το «εγώ» να είναι καλά και όλα τα άλλα φτιάχνονται.

Έτσι νομίζουν. Νομίζουν ότι η κοινωνία είναι τυφλή. Θεωρούν ότι η φτώχεια θα στείλει τους Έλληνες στην αποχή και ότι με τον σκληρό πυρήνα των διορισμένων οπαδών τους θα ξεφύγουν. Κάνουν λάθος. Μοιράζουν φτώχεια και θα έχουν την τύχη όλων όσοι το έχουν κάνει στο παρελθόν. Το ανάθεμα του κόσμου και της ιστορίας είναι στο διάβα τους, απλά αρνούνται να το δουν. Τυφλωμένοι από τα καλούδια της εξουσίας.

Γιατί, μετά την αλήθεια, βρίσκεται (όπως και πριν) πάντα η αλήθεια.

http://www.protothema.gr/