Το χοντραίνουν κι άλλο οι Τούρκοι: Λένε «ασόβαρο» τον Καμμένο

Προκλητική η Άγκυρα κατά παράβαση κάθε διπλωματικές πρακτικής υβρίζει τον Ελληνα υπουργό – «Δεν έχει την ικανότητα αξιολόγησης και έκφρασης από την άποψη της κοινής λογικής» λέει το τουρκικό ΥΠΕΞ για τον Καμμένο

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών απάντησε στον Έλληνα Υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο, ο οποίος, είχε με τη σειρά του απαντήσει στις πρόσφατες επικρίσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, της Συνθήκης της Λωζάννης, λέγοντας: «Αν καταργηθεί Λωζάνη, μπορούμε να επιστρέψουμε στην Συνθήκη των Σεβρών». Μάλιστα ο Ελληνας υπουργός Άμυνας είχε επισημάνει σχετικά πως οι Τούρκοι κάνουν ηλίθιες δηλώσεις.

Το Υπουργείο Εξωτερικών χρησιμοποίησε τη φράση, «επιστρέφουμε τους χαρακτηρισμούς του πίσω σε αυτόν».

Η δήλωση που έκανε σχετικά με το θέμα από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών έχει ως εξής:

«Επιστρέφουμε τους χαρακτηρισμούς που έκανε προς τον προέδρο της Δημοκρατίας, στον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, τον οποίο γνωρίζουμε ότι δεν έχει την ικανότητα αξιολόγησης και έκφρασης από την άποψη της κοινής λογικής.

Η οργάνωση ΕΟΚΑ, η οποία έχει εμπλακεί σε πράξεις τρομοκρατίας στην Κύπρο, έχει καταστρέψει τις όποιες συνεταιριστικές προσπάθειες έγιναν μεταξύ των δύο χωρών. Καλούμε τον Υπουργό Εθνικής άμυνας, κ. Καμμένο για άλλη μια φορά, να συμμορφωθεί με ευθύνη και σοβαρότητα, και να απέχει από παρόμοιες δηλώσεις και ενέργειες από τώρα και στο εξής».