«Ό,τι αρχίζει ωραία… τελειώνει με πόνο» αναφέρει ένα από τα δημοφιλέστερα λαϊκά τραγούδια και οι στίχοι του φαίνεται ότι ταιριάζουν απόλυτα και στο τηλεοπτικό τοπίο. Συγκεκριμένα, σε επιτυχημένους παρουσιαστές που ξεκίνησαν συνεργασία με σταθμούς με τους καλύτερους οιωνούς και κατέληξαν στα δικαστήρια, κάνοντας αγωγές στους πάλαι πότε αγαπημένους τους διευθυντές και καναλάρχες.

Η πιο πρόσφατη περίπτωση, αυτή της Ελεονώρας Μελέτη. Η ξανθιά δημοσιογράφος ζητά αποζημίωση 50.000 ευρώ από τον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, όπου παρουσιάζει την περσινή σεζόν το «Survivor Πανόραμα», μία ειδικά διαμορφωμένη εκπομπή για το ριάλιτι, αφού απελύθη απρόσμενα, όπως η ίδια αναφέρει, σε περίοδο μάλιστα που ήταν ήδη έγκυος, γεγονός που την προστατεύει από τον νόμο. Συγκεκριμένα, η παρουσιάστρια έστειλε στον σταθμό του Παλαιού Φαλήρου αγωγή, με την οποία μέσω του δικηγορικού γραφείου του κ. Νίκου Αγαπηνού, ζητά για μισθούς ποσό της τάξης των 17.065,26 ευρώ, ενώ για χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης 30.000 ευρώ. Μαζί με το δώρο Χριστουγέννων και τα δικαστικά έξοδα, το ποσό αγγίζει τα 50.000 ευρώ.

Η Ελεονώρα Μελέτη ισχυρίζεται ότι  προσελήφθη προφορικά την 1η Απριλίου και κατόπιν η προφορική συμφωνία έγινε και γραπτή, στις 12 Μαΐου του 2017.   Όπως αναφέρει στην αγωγή της, είχε συμφωνήσει την παρουσίαση νέας καθημερινής εκπομπής, ενημερωτικής και ψυχαγωγικής, απορρίπτοντας άλλες προτάσεις, αλλά η συνεργασία με το κανάλι διεκόπη απρόσμενα και άνευ λόγου: «Παρά το γεγονός ότι είχαμε συμφωνήσει με τον σταθμό την περαιτέρω συνεργασία, αντιμετώπισα μια αδιάφορη και επιθετική στάση, σε σημείο να μην μπορώ να επικοινωνήσω με τους εκπροσώπους του καναλιού, οι οποίοι με απέφευγαν επιμελώς και εξακολουθητικώς. Αίφνης την 28η Αυγούστου το κανάλι μου ανακοίνωσε ότι δεν επιθυμεί την περαιτέρω συνεργασία μαζί μου και εντέλει την 31η Αυγούστου μου ανακοίνωσε ότι διακόπτει οριστικά τη μεταξύ μας σύμβαση, ενώ την ίδια ημέρα δήλωσε ψευδώς έναντι των αρμοδίων αρχών την οικειοθελή αποχώρησή μου ενώ ουδέποτε συνέβη αυτό».

Η δημοσιογράφος, που ετοιμάζεται να γίνει μητέρα, κάνει λόγο στα δικόγραφα και για την εγκυμοσύνη της:  «Ως προελέχθη κυοφορώ ήδη από την 7.7.2017 και το γεγονός της εγκυμοσύνης μου καθιστά άκυρη την απόλυσή μου, η οποία μετά ταύτα τυγχάνει πολλαπλώς άκυρη. Η γνώση της κατάστασής μου σαφώς και υπήρχε στο κανάλι. Σκοπίμως και εν αγνοία μου προσέδωσε ψευδώς τον χαρακτηρισμό της οικειοθελούς αποχώρησης, δεν εγένετο καν επίκληση σπουδαίου λόγου όπως απαιτεί ο νόμος».

Δεν είναι, όμως, η πρώτη φορά που η Ελεονώρα κινείται νομικά ενάντια σε τηλεοπτικό σταθμό. Η παρουσιάστρια, ενώ βρισκόταν στο Epsilon και διατηρούσε ακόμα εξαιρετικές σχέσεις με τους ιθύνοντες, αποφάσισε να στείλει εξώδικο, λίγο πριν βγει στον αέρα το δελτίο ειδήσεων που τότε παρουσίαζε εκείνη. Σύμφωνα με τις δηλώσεις της, ο λόγος ήταν κάποια τεχνικά προβλήματα που αντιμετώπιζαν. «Το εξώδικο το έκανα για να καλύψω επαγγελματικά τη θέση μου. Όταν, λίγες ώρες πριν από την πρεμιέρα, διαπίστωσα ότι το σκηνικό του δελτίου δεν ήταν έτοιμο, όφειλα να ενημερώσω τους υπεύθυνους του σταθμού επίσημα πως υπάρχει πρόβλημα, το οποίο μπορεί να εκθέσει το σταθμό και την εικόνα του, όπως και τη δική μου εικόνα» είπε η ίδια σε συνέντευξή της. Μήνες αργότερα, και μετά τη λήξη του συμβολαίου της με τον σταθμό λόγω απαγόρευσης δημοσίευσης συνέντευξης, που είχε ήδη δώσει στο περιοδικό «Εγώ! Weekly», πρόσωπα από τον στενό της κύκλο άφησαν να διαρρεύσει ότι ο πραγματικός λόγος για το εξώδικο ήταν οι καθυστερήσεις στις πληρωμές της!

Ρούλα Κορομηλά VS Epsilon 

Τον Απρίλιο του 2016, η Ρούλα Κορομηλά επέστρεψε, μετά από χρόνια αποχής, στην τηλεόραση και στον τηλεοπτικό σταθμό Epsilon, δημιουργώντας εντυπώσεις. Τα στελέχη του σταθμού μιλούσαν για εκείνη, στάζοντας μέλι, οι αφίσες της για το σόου «Bravo Ρούλα» κοσμούσαν όλη την Αθήνα και όλοι έκαναν λόγο για μία άψογη συνεργασία. Όλα τα ωραία, όμως, κάποτε τελειώνουν! Τρεις μήνες, μόλις, μετά, και με αφορμή την επικείμενη εκπομπή που θα έβγαινε με μεγαλοπρεπές τρόπο από τη Σύρο και κατά τη διάρκεια της οποίας ο Μένιου  Φουρθιώτης ήθελε να βρεθεί στο πλευρό της Ρούλας Κορομηλά ως συμπαρουσιαστής, η συνεργασία τους έληξε και η πάλαι πότε εθνική παρουσιάστρια με ένα μακροσκελές εξώδικο αποφάσισε να λύσει τις διαφορές τους.

«Διαμαρτυρόμεθα εντόνως για την αντισυμβατική συμπεριφορά σας, καθότι παραβιάζετε συνεχώς και αδιαλείπτως την μεταξύ μας σύμβαση και ειδικότερα επιδεικνύετε πλήρη αντισυμβατική συμπεριφορά όσον αφορά τους όρους της μεταξύ μας σύμβασης. Ειδικότερα υφίστανται εκκρεμείς οικονομικές υποχρεώσεις σας σε βάρος μας δυνάμει δύο εκδοθέντων και ληξιπρόθεσμων και ήδη απαιτητών τιμολογίων… Συνολικά μας οφείλετε δυνάμει των ανωτέρω τιμολογίων το συνολικό ληξιπρόθεσμο και απαιτητό ποσό των 42.200 ευρώ πλέον ΦΠΑ, ποσό το οποίο μέχρι και σήμερα δεν έχετε καταβάλει, εμμένοντας στην αντισυμβατική συμπεριφορά σας και διαπράττοντας καθημερινώς πλήρη παραβίαση των μεταξύ μας συμπεφωνημένων. Επιπλέον οφείλετε και τις αμοιβές όλων των συντελεστών και συνεργατών της εκπομπής. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι λόγω της οικονομικής αφερεγγυότητας που σας διακατέχει και της παραβίασης της οικονομικής συμφωνίας μας μονομερώς από την πλευρά σας, επηρεάσθηκε όπως ήταν αναμενόμενο και η ποιότητα του τηλεοπτικού προγράμματος που παράχθηκε, καθότι εξέλιπαν τα απαραίτητα χρηματικά διαθέσιμα προκειμένου η παραγωγή και το έργο να είναι τα επιθυμητά…» αναφερόταν χαρακτηριστικά σε σημεία του εξώδικου.

Η περίπτωση Καραβάτου – Κατσούλη

Το Epsilon βρίσκεται και πάλι στο προσκήνιο! Με μία λιτή ανακοίνωση, τον Ιανουάριο του 2017, ο σταθμός ανακοινώνει την λήξη της συνεργασίας με τους Κατερίνα Καραβάτου και Κρατερό Κατσούλη, ρίχνοντας «βόμβα» στα δημοσιογραφικά πηγαδάκια. Το ζευγάρι παρουσίαζε την καθημερινή εκπομπή, «Έτοιμο το πρωινό», με τα χαμηλά νούμερα τηλεθέασης και το υψηλό κόστος της παραγωγής να οδηγεί τους ιθύνοντες στην απόφαση να διακόψουν τη συνεργασία. Η παρουσιάστρια και ο ηθοποιός ακολούθησαν τη νομική οδό, αφού δεν είχαν λάβει δεδουλευμένα τους και θεώρησαν ότι αθετήθηκε η συμφωνία και τα όσα είχαν υπογράψει.

Σε συνέντευξη, μάλιστα, που είχε παραχωρήσει ο Κρατερός Κατσούλης είχε αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ήταν πάντα στραβό το κλίμα και υπήρχε πάντα η καλή διάθεση από την πλευρά μας να φτιάξει. Υπήρχαν πάντα ή κατ’ εξακολούθηση κάποιες επιβεβαιώσεις ότι θ’ αλλάξουν τα πράγματα, που όμως έμεναν στα λόγια. Εμείς είχαμε 4 άτομα συντακτική ομάδα. Όταν έχεις συμφωνήσει κάποια πράγματα και αυτά δεν υπάρχουν, από ένα σημείο και μετά δεν γίνεται. Παλεύεις με άνισο τρόπο, χωρίς εργαλεία. Βεβαίως και συμβαίνει ένας σταθμός να μην μπορεί, λόγω κρίσης, να ανταπεξέλθει οικονομικά. Φωνάζει και λέει “παιδιά, αυτό κι αυτό, τι κάνουμε; Όλοι μαζί! Να τα βάλουμε κάτω να τα φτιάξουμε”. Άμα υπάρχει καλή διάθεση και συνεννόηση, σχεδόν όλα γίνονται. Άμα εγώ τώρα σου πάρω από εδώ 3 κάμερες, 10 τεχνικούς, 5 φώτα και το γραφείο, πάλι θα το κάνεις εσύ γιατί θα βάλεις τα δυνατά σου, αλλά δε μπορείς να είσαι σίγουρος ότι το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο με το αν είχες όλα αυτά που χρειάζεσαι».