Έκλεψαν από 86χρονη στην Ιεράπετρα 600 ευρώ- Προσποιήθηκαν τους τεχνικούς της ΔΕΗ

Εξιχνιάστηκε την Πέμπτη σε περιοχή Δήμου Ιεράπετρας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας, μια υπόθεση κλοπής για την οποία σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 21χρονου.

Συγκεκριμενα στις 3 Φλεβαρη το πρωί άγνωστοι δράστες με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν από το σπιτι ιδιοκτησίας μιας 86χρονης το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ.

Σημειώνεται ότι οι δραστες προσποιούνταν τους τεχνικούς της ΔΕΗ και κατάφεραν να της αρπάξουν με τη μέθοδο της απασχόλησης τα 600 ευρώ της σύνταξης της.

Από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση της Υπηρεσίας και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι ο 21χρονος είναι ο ένας εκ των δραστών που διέπραξαν την εν λόγω κλοπή. Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Ιεράπετρας.

Οπως σημειωνει το neakriti.gr εκείνο το πρωί της 3ης Φεβρουαρίου οι δυο νεαροί προσποιούμενοι τους τεχνικούς της ΔΕΗ, ζήτησαν από την 86χρονη να τους ανοίξει το σπίτι της, για να ελέγξουν τον μετρητή του ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς όπως ισχυρίστηκαν, η ΔΕΗ της είχε χρεώσει κατά λάθος 150 ευρώ παραπάνω στο λογαριασμό της, και έπρεπε να της τα επιστρέψουν.

Ενώ έβαζαν την ηλικιωμένη να ανοιγοκλείνει τις ηλεκτρικές της συσκευές για να ελέγξουν υποτίθεται τον μετρητή της, κατάφεραν με τη μέθοδο της απασχόλησης, να αρπάξουν τη σύνταξη της και να εξαφανιστούν απο την περιοχή της «Ναυμαχίας» στην Κάτω Μερά της Ιεράπετρας.