Ένταση για την πιθανή μεταφορά των Ρομά στο Σκαλάνι

Στο γραφείο του δημάρχου Ηρακλείου έφτασαν σήμερα τα μέλη του τοπικού συμβουλίου Σκαλανίου, με σκοπό να διαμαρτυρηθούν για την πιθανότητα μεταφοράς του καταυλισμού των Ρομά από τη Νέα Αλικαρνασσό στην περιοχή τους. Ο δήμαρχος τους διαβεβαίωσε πως πριν από κάθε απόφαση θα ληφθεί υπόψη η έγκριση της τοπικής κοινωνίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Σκαλάνι αποτελεί μία επιλογή για την μεταφορά του καταυλισμού των Ρομά από την Νέα Αλικαρνασσό. Πρόκειται για την περιοχή νότια της Βιομηχανικής Περιοχής, στην πρώην αποθήκη πυρομαχικών στο Σκαλάνι και ήδη άρχισαν οι πρώτες αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας. Το τοπικό συμβούλιο του Σκαλανίου, είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Ηρακλείου, στον οποίο εξέφρασε την δυσαρέσκειά τους για μία τέτοια πιθανή απόφαση.

Ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Λευτέρης Τρουλιτάκης έκανε λόγο για προχειρότητα στην αντιμετώπιση του θέματος και ζήτησε από τους αρμόδιους φορείς σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός ξεκαθάρισε ότι δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για τον νέο χώρο ο οποίος θα στεγάσει τον καταυλισμό καθώς εξετάζονται από την αρμόδια επιτροπή, διάφορες περιοχές ενώ διαβεβαίωσε ότι δεν θα ληφθεί καμία απόφαση, χωρίς την έγκριση της εκάστοτε τοπικής κοινωνίας.

Υπενθυμίζεται πως είναι σε εξέλιξη διαβουλεύσεις με ιδιωτική επενδυτική εταιρία για την αξιοποίηση του χώρου που καταλαμβάνει μέχρι σήμερα ο καταυλισμός στη Νέα Αλικαρνασσό.

efsyn.gr