Αδέλφια – κλεφτρόνια … είχαν ρημάξει αυτοκίνητα!

Έκλεβαν εξαρτήματα αυτοκινήτων … κατόπιν παραγγελίας, ενώ στο «βιογραφικό» τους έχουν επίσης ένα σπίτι και ένα χρυσοχοείο

«Κατ’επάγγελμα» διαρρήκτες αποδείχθηκαν δύο νεαρά αδέρφια, που πιάστηκαν χθες στο σπίτι τους στις Δαφνές. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας διαπίστωσαν ότι οι νεαροί 25 και 27 ετών, έδειχναν … προτίμηση στα αυτοκίνητα, τα οποία χτυπούσαν … κατόπιν παραγγελίας, άλλοτε για να αποσπάσουν ένα προφυλακτήρα, άλλοτε έναν καθρέπτη, άλλοτε ένα ηχοσύστημα …ακόμη και ζαντολάστιχα και ντεπόζιτο πετρελαίου!

Μεταξύ των 23 κλοπών και διαρρήξεων που οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι είχαν διαπράξει τα δύο αδέρφια, ήταν και αυτές σε ένα σπίτι και σε ένα χρυσοχοείο, ενώ στο σπίτι των νεαρών βρέθηκαν κάποια από τα κλεμμένα (ραδιο-cd, ζάντες και άλλα εξαρτήματα αυτοκινήτων), τα οποία και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Σε βάρος του 25χρονου έχει σχηματιστεί δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, καθώς υπολογίζεται ότι τα κλοπιμαία από το χρυσοχοείο και 20 οχήματα, που διαπράχθηκαν από τις 10 Ιανουαρίου του 2017 ως και τις 30 Νοεμβρίου του ίδιου έτους, ξεπερνούν σε αξία τις 30.000 ευρώ (περίπου 10.000 ευρώ υπολογίζεται η αξία των εξαρτημάτων αυτοκινήτων και 20.000 ευρώ τα κλεμμένα κοσμήματα).

Η δικογραφία σε βάρος του 27χρονου αδερφού του αφορά κλοπή σε σπίτι. Επιπλέον σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για  τα κατά περίπτωση αδικήματα της Νομοθεσίας περί όπλων και ναρκωτικών ουσιών. Από τη συνεχιζόμενη αστυνομική προανάκριση προέκυψε ότι ο 27χρονος στις 4 Δεκεμβρίου του 2016 είχε κλέψει από το σπίτι ενός 46χρονου Έλληνα, χρήματα και κοσμήματα συνολικής χρηματικής αξίας άνω των 1.000 ευρώ.

Στις έρευνες που έκαναν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου με την συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, στο σπίτι των νεαρών και σε αποθήκη που χρησιμοποιεί ο 25χρονος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

·         φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου

·         2 ξιφολόγχες πολεμικού τυφεκίου

·         4 εξαρτήματα-αξεσουάρ αυτοκινήτου

·         7 ελαστικά – ζάντες οχημάτων

·         3 θήκες μεταφοράς όπλων

·         πλαστική πινακίδα κυκλοφορίας αυτοκινήτου

·         1 σετ καθαριστικών πολεμικού τυφεκίου.

·         αυτοσχέδιο τσιγάρο κάνναβης

·         μικροποσότητα κάνναβης

·         μεταλλικό τρίφτη κάνναβης

Μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων αποδόθηκαν στους παθόντες.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.