Αναβιώνει στο δικαστήριο το άγριο έγκλημα με τις… μαγκούρες

Η δολοφονία του Κ. Προβιδάκη εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό

Ζωντανεύουν οι μνήμες από τον άγριο ξυλοδαρμό θανάτου με μαγκούρες του Κωνσταντίνου Προβιδάκη στο Αντισκάρι στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης.

Οι τρεις κατηγορούμενοι αναμένεται να καθίσουν σήμερα στο εδώλιο οπότε και εκδικάζονται σε δεύτερο βαθμό.

Πρόκειται για έναν 36χρονο, τον 27χρονο αδερφό του και έναν 29χρονο οι οποίοι τον Μάρτιο του 2014 επιτέθηκαν στον 51χρονο Κ. Προβιδάκη με μαγκούρες με αποτέλεσμα το θάνατό του.

Το χρονικό

Ήταν βράδυ, 23 Μαρτίου 2014, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 51χρονος Κ. Προβιδάκης με συνοδηγό το γιο του σε δρόμο του Αντισκαρίου συναντήθηκε με αγροτικό αυτοκίνητο στο οποίο οδηγός ήταν ο 36χρονος με συνεπιβάτη τον 29χρονο.

Ο δρόμος ήταν στενός με αποτέλεσμα να μην μπορούν να περάσουν ταυτόχρονα και τα δύο οχήματα. Με βάση το παραπεμπτικό βούλευμα, ο 36χρονος βγήκε από το αυτοκίνητο και, κρατώντας μια μαγκούρα, άρχισε να σπάει τα τζάμια του οχήματος του Προβιδάκη.

Ο γιος του 51χρονου κατάφερε να διαφύγει, για να ζητήσει βοήθεια, όμως ο ίδιος ξυλοκοπήθηκε άγρια με μαγκούρες από τα δύο άτομα, καθώς και από τον 27χρονο που είχε στο μεταξύ σπεύσει στην περιοχή.

Ο άτυχος άνδρας άφησε την τελευταία του πνοή επί τόπου.

Τι έγινε στη δίκη

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο επέβαλε πρωτόδικα και στους τρεις την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Συγκεκριμένα στον 36χρονο, που φέρεται ότι ξεκίνησε το επεισόδιο, επιβλήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης καθώς και φυλάκιση 26 μηνών για τις πλημμεληματικές πράξεις που του αποδόθηκαν.

Στον 27χρονο αδερφό του εκτός από τα ισόβια επιβλήθηκε και ποινή φυλάκισης 12 μηνών, ενώ στον 29χρονο βοσκό, ισόβια και  3 χρόνια και 4 μήνες φυλάκισης.

http://www.cretapost.gr/