Αναχωρούν σήμερα οι μετανάστες από την Κρήτη-  Θα παραμείνει στην Κρήτη μέχρι να γεννήσει η έγκυος γυναίκα – Στη φυλακή ο Τούρκος δουλέμπορος

Σήμερα το απόγευμα προγραμματίζεται η αναχώρηση των 40 μεταναστών από τους συνολικά 42 που ζήτησαν βοήθεια και φιλοξενούνται στο σχολικό γυμναστήριο Ιεράπετρας. Πίσω θα μείνει η εγκυμονούσα η οποία βρίσκεται στον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης της και θα μείνει στην Ιεράπετρα μέχρι να γεννήσει, αλλά και ο Τούρκος φερόμενος ως διακινητής ο οποίος μεταφέρθηκε χτες στις φυλακές της Νεάπολης.

Οι 41 μετανάστες, στην μεγάλη τους πλειοψηφία από το Πακιστάν κρατούνται υπό φύλαξη τις τελευταίες μέρες με τη σίτιση τους να γίνεται με μέριμνα της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α και φαγητό το οποίο ετοιμάζεται στους βρεφονηπιακούς σταθμούς της Ιεράπετρας, οι οποίοι δούλεψαν και το Σαββατοκύριακο και είχαν προετοιμαστεί και για τις επόμενες μέρες.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του τοπικού Ερυθρού Σταυρού Α. Μαμαντόπουλο στο κλειστό γυμναστήριο τηρούνται όλα τα μέτρα υγιεινής και ο χώρος θα είναι έτοιμος να παραδοθεί ξανά προς χρήση σε δύο μέρες από την στιγμή που θα αποχωρήσουν οι 41 μετανάστες.

Πηγή

radiolasithi.gr