Ανησυχία σε σχολείο του Ηρακλείου – Μαθήτρια με περίεργη γρατζουνιά που θύμιζε … μπλε φάλαινα

 

Σύμφωνα με την ανάρτηση ενός Ηρακλειώτη πατέρα, μια συμμαθήτρια της 9χρονης κόρης του ήρθε στο σχολείο φέροντας μια … γρατζουνιά που σχεδίασε στο χέρι της παίζοντας όπως του ανέφερε η κόρη του … μπλε φάλαινα

Ανησυχία έχει προκαλέσει στους γονείς μαθητών δημοτικού μια περίεργη … γρατζουνιά στο χέρι μιας 9χρονης μαθήτριας που παραπέμπει στο επικίνδυνο διαδικτυακό παιχνίδι Μπλε Φάλαινα που έχει οδηγήσει παγκοσμίως σε εκατοντάδες αυτοκτονίες.

Σύμφωνα με την ανάρτηση ενός Ηρακλειώτη πατέρα, μια συμμαθήτρια της 9χρονης κόρης του ήρθε στο σχολείο φέροντας μια … γρατζουνιά που σχεδίασε στο χέρι της παίζοντας όπως του ανέφερε η κόρη του … μπλε φάλαινα ενώ όπως διαπίστωσε όλα τα παιδιά στο σχολείο γνώριζαν για το επικίνδυνο αυτό παιχνίδι.

Ο ίδιος κοινοποίησε το περιστατικό στο facebook προκειμένου να ενημερώσει και άλλους γονείς ενώ ανέφερε ότι θα ενημερώσει και το σχολείο προκειμένου να ληφθούν μέτρα εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του για την εξάπλωση αυτού του επικίνδυνου διαδικτυακού παιχνιδιού.

Ανησυχία σε σχολείο του Ηρακλείου - Μαθήτρια με περίεργη γρατζουνιά που θύμιζε ... μπλε φάλαινα

Η μπλε φάλαινα

Πρόκειται για ένα ιδιότυπο παιχνίδι, το οποίο μπορεί να προκαλέσει σοβαρές σωματικές βλάβες στους συμμετέχοντες που δέχονται να λάβουν μέρος στις δοκιμασίες.

Η «μπλε φάλαινα» είναι ένα παιχνίδι ιδιαίτερα δημοφιλές στις τάξεις των εφήβων. Ο κύκλος διάρκειάς του υπολογίζεται σε 50 μέρες. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού οι χρήστες λαμβάνουν οδηγίες από άγνωστο άτομο, που έχει χρηστεί «επικεφαλής», προκειμένου να ολοκληρώσουν με επιτυχία μια σειρά άκρως επικίνδυνων για την υγεία τους και τη σωματική τους ακεραιότητα δοκιμασιών (λ.χ. αυτοτραυματισμός, παρακολούθηση ταινιών τρόμου, αναρρίχηση σε ψηλά κτίρια).

 

http://www.cretalive.gr