Αυξάνουν τα χρέη των Κρητικών στη ΔΕΗ- Χιλιάδες τα εξώδικα

Πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ φαίνεται πως χρωστούν οι Κρητικοί στη ΔΕΗ.

Οπως αναφέρει μάλιστα η Τηλεόραση Creta απο τον Απριλιο του 2016 εως τωρα εχουν γινει πανω απο 34.000 διακανονισμοι προκειμενου να αποπληρωθουν τα χρεη των καταναλωτων.

H οικονομική κρίση σε συνδυασμό με την αδυναμία των πολιτών να πληρώσουν είχε σαν αποτέλεσμα πολλοι καταναλωτες να αφηνουν απληρωτους τους λογαριασμους της επιχειρησης για μεγαλο χρονικο διαστημα, προκειμενου να πληρωσουν αλλες υποχρεωσεις.

Χαρακτηριστικο ειναι μαλιστα το γεγονος πως μονο στο Ηρακλειο εχουν σταλει τουλαχιστον 1.000 εξωδικα. Ετσι η ΔΕΗ προκειμενου να πιεσει τους καταναλωτες να πληρωσουν τα χρεη τους, ξεκινησε την διαδικασια των διακανονισμων.

Παράταση

Αξιζει να σημειωθει επισης πως μετα τις τεραστιες ουρες που δημιουργηθηκαν την Πρασκευη στα καταστηματα της ΔΕΗ για την υπαγωγη στην ρυθμιση των 36 δοσεων για οφειλες ανω των 500ευρω, η Επιχειρηση αποφασισε την παραταση της προθεσμιας ενταξης στην Δευτερη ευκαιρια μεχρι και την Παρασκευη 10 Μαρτιου.

Έτσι, όσοι πελάτες είχαν ρυθμίσει τις οφειλές τους με το πρόγραμμα των 36 δόσεων αλλά έχασαν τη ρύθμιση επειδή δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στην καταβολή των δόσεων, θα έχουν τη δυνατότητα επανένταξης στο πρόγραμμα, συμπεριλαμβάνοντας και το τρέχον ποσό της οφειλής τους, υποβάλλοντας την σχετική αίτηση μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή. Η προηγούμενη προθεσμία έληξε σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι παράλληλα «τρέχει» η ρύθμιση για «πάγωμα » των οφειλών μέχρι 500 ευρώ προς τη ΔΕΗ που εξασφαλίζει έκπτωση 10% στο κόστος της ενέργειας με προϋπόθεση την εξόφληση των τρεχόντων λογαριασμών. Οι αιτήσεις υποβάλλονται τηλεφωνικά στο 11770 ή σε οποιοδήποτε Κατάστημα ΔΕΗ μέχρι και τις 30 Απριλίου.

http://www.creteplus.gr/