Δεύτερη μέρα ερευνών για τον σκελετό που βρέθηκε μέσα σε… πηγάδι

Εξετάζουν και το ενδεχόμενο ν’ ανήκει στον Βρετανό τουρίστα

Με το πρώτο φως του ήλιου οι αστυνομικές αρχές ξεκίνησαν εκ νέου τις έρευνες στο περιφραγμένο χώρο των Μαλίων όπου βρίσκεται το πηγάδι, μέσα στο οποίο, βρέθηκε χθες ένας ανθρώπινος σκελετός.

Όλα ξεκίνησαν χθες στις 10 το πρωί όταν ο ιδιοκτήτης του χωραφιού όπου είναι τοποθετημένο το πηγάδι πήγε μαζί με συνεργείο καθαρισμού για να κάνουν εργασίες στον χώρο.

Κατά την διάρκεια των εργασιών αντίκρισαν μέσα στο πηγάδι έναν ανθρώπινο σκελετό! Αμέσως ειδοποίησαν την αστυνομία η οποία έσπευσε στην περιοχή και ξεκίνησε τις έρευνες. Μάλιστα, στο σημείο βρέθηκε ο Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης, υποστράτηγος, Κώστας Λαγουδάκης και ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου, Σήφης Κανακουσάκης.

Τα… ευρήματα

Οι άνδρες της αστυνομίας, παρουσία και του ιατροδικαστή, ξεκίνησαν την περισυλλογή των οστών. Μέχρι και χθες το απόγευμα – όπου και διακόπηκαν οι έρευνες εξαιτίας του ότι άρχισε να νυχτώνει – είχαν καταφέρει να συλλέξουν το 80% του ανθρώπινου σκελετού, συμπεριλαμβανομένου και του κρανίου.

Τα οστά βρίσκονται στα χέρια των ιατροδικαστών που έχουν ήδη ξεκινήσει τις εξετάσεις προκειμένου να ρίξουν φως στην… υπόθεση.

Μέσα στο πηγάδι, εκτός από τα οστά βρέθηκε μία φωτογραφική μηχανή – μίας χρήσης – αλλά και μία ζώνη.

Σήμερα οι έρευνες συνεχίζονται με αμείωτο ενδιαφέρον με τους αστυνομικούς να «χτενίζουν» σπιθαμή προς σπιθαμή τόσο το ίδιο το πηγάδι όσο και την γύρω περιοχή για να συλλέξουν όσα περισσότερα στοιχεία μπορούν.

Εξετάζουν και το ενδεχόμενο ν’ ανήκει στον Βρετανό τουρίστα

Ήδη από χθες άνδρες της αστυνομίας έχουν… ανοίξει όλους τους φακέλους που αφορούν αγνοούμενους στην Κρήτη.

Ένα από τα ενδεχόμενα που εξετάζονται είναι ο ανθρώπινος σκελετός ν’ ανήκει στον 20χρονο Βρετανό τουρίστα, Στίβεν Κουκ, ο οποίος ήρθε για διακοπές στα Μάλια το φθινόπωρο του 2005 κι έκτοτε έχουν χαθεί τα ίχνη του.

Τον νεαρό άνδρα είδε τελευταία φορά ο ιδιοκτήτης ενός μπαρ της περιοχής έξω από μία παμπ, όπου διασκέδαζε με τους φίλους του.

Σύμφωνα με μάρτυρες, ζητούσε πληροφορίες για το πώς θα επιστρέψει στο ξενοδοχείο του. Οι έρευνες των αρχών δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα.

cretapost,