Εντονες αντιδράσεις μετά τις δηλωσεις Καλοκαιρινου για το Ιστορικό Μουσείου Ηρακλειου!

Εντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει όλα όσα είπε ο κ. Αλέξης Καλοκαιρινός στα χθεσινά εγκαίνια της συλλογής Σπυρόπουλου- που ανήκει στο διάσημο Ηρακλειώτη συλλέκτη Ζαχ.Πορταλάκη.

Δηλώσεις που είχαν να κάνουν με τη λειτουργία του Ιστορικού Μουσείου, το οποιο αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά μουσεία της Κρήτης. Ο κ. Καλοκαιρινός είπε μεταξύ άλλων ότι υπαρχει κίνδυνος να μην ανανεωθούν οι συμβάσεις για τις παρακαταθήκες που έχει το Ιστορικό Μουσείο, με ολέθριες συνέπειες για το Ιδρυμα.

Χαρακτηριστικη είναι η δήλωση του Γραμματέα Π.Ε. της Ν.Δ. και Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη για το  Ιστορικό Μουσείο Ηρακλείου

«Με έντονη δυσαρέσκεια και αγωνία ενημερωθήκαμε από τον κ. Καλοκαιρινό σχετικά με το ενδεχόμενο μη ανανέωσης των συμβάσεων για τις παρακαταθήκες του Ιστορικού Μουσείου Ηρακλείου, το οποίο για περισσότερα από 50 χρόνια φιλοξενεί σπάνιους πολιτιστικούς θησαυρούς και συμβάλει με τρόπο καθοριστικό στην ανάδειξη της αρχαιολογικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Κρήτης.

Όλοι οι Βουλευτές του νομού, οι αρμόδιοι φορείς, η τοπική αυτοδιοίκηση, οφείλουμε να συνεργαστούμε και να σταθούμε αρωγοί σε ένα από τα πιο σπουδαία μουσεία και ιδρύματα της Κρήτης και της χώρας, που κοσμούν με την παρουσία και τη λειτουργία τους τον πολιτισμό μας.

Αύριο το πρωί θα προβώ στην κατάθεση σχετικής Ερώτησης προς την αρμόδια Υπουργό Πολιτισμού και θα ζητήσω από τους υπόλοιπους συναδέλφους Βουλευτές του νομού να συνυπογράψουν την Ερώτηση για το Ιστορικό Μουσείο Ηρακλείου.

Κάποια θέματα ξεπερνούν πολιτικές διαφωνίες. Δεν έχει κανένας το δικαίωμα να καταστρέφει ό,τι με κόπο και μεράκι έχει γίνει στο τόπο μας».

Ενώ οι αντιδράσεις δεν μενουν μόνο εδώ αφού τη στήριξη τους έχουν εκφράσει και άλλοι τοπικοί «αρχοντες», όπως ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης και ο Δήμαρχος Ηρακλειου κ. Βασίλης Λαμπρινός