Ερχονται να βρουν τους πιο ευφυείς Κρητικους!

Η Ελληνική Mensa στα πλαίσια των σκοπών του καταστατικού της για αναγνώριση και υποστήριξη της ανθρώπινης ευφυίας, συνεχίζοντας την κοινωνική προσφορά της σε όλη την Ελλάδα, διοργανώνει στην Κρήτη δύο εξαιρετικά ενδιαφέρουσες Διαλέξεις για γονείς και εκπαιδευτικούς με θέμα: «Αναγνώριση και εκπαίδευση των Χαρισματικών παιδιών»

 Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν:

Την Παρασκευή 19 Μαΐου 2017 στο Ηράκλειο, στην δημοτική αίθουσα «Μανόλη Καρέλλη», Ανδρόγεω 2, στις 19:00, και το Σάββατο 20 Μαΐου 2017 στα Χανιά, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων, οδός Ελ.Βενιζέλου 28-32, στις 19:00.

Την κάθε εκδήλωση θα ανοίξει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Mensa, κ. Χρήστος Αποστολίδης, που θα αναφερθεί στους σκοπούς, τις δράσεις και την κοινωνική προσφορά της MENSA, και θα παρουσιάσει τα εκπαιδευτικά προγράμματα χαρισματικότητας της Mensa. Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης θα είναι η επιστημονικά υπεύθυνη Χαρισματικότητας της Mensa κα. Δανάη Δεληγεώργη, ΜΑ, Gifted Εducation & Social Emotional Needs, Ψυχοπαιδαγωγός κοινωνικής και συναισθηματικής ανάπτυξης. Θα αναφερθεί στα σημαντικότερα γνωστικά χαρακτηριστικά των χαρισματικών παιδιών, σύμφωνα με τα ερευνητικά δεδομένα, και στην εκπαιδευτική διαχείρισή τους.

Παράλληλα η Ελληνική Mensa θα διενεργήσει το επίσημο ομαδικό τεστ I.Q. εισαγωγής στη Mensa. Στα Χανιά το Σάββατο 20 Μαΐου στις 17:30 στον ίδιο χώρο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων οδός Ελ.Βενιζέλου 28-32 και στο Ηράκλειο την Κυριακή 21 Μαΐου στις 12:30 το μεσημέρι, στο ξενοδοχείο APOLLONIA BEACH RESORT & SPA, Αμμουδάρα – Ηρακλείου. Πληροφορίες: http://www.mensa.org.gr/