Ηράκλειο: Αλλαζει όψη μέσα από σημαντικές παρεμβάσεις

Μέσα στο επόμενο χρονικό – αν όλα πάνε σύμφωνα με το πλάνο της Δημοτικής Αρχής Ηρακλείου- θα δούμε την πολη να αλλάζει.

Και αυτό θα γίνει μέσα απο τις μεγάλες παρεμβάσεις που προωθούνται το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα με στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αφορούν το κυκλοφοριακό, αλλά και τις αστικές αναπλάσεις με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών

Χαρακτηριστικά ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Αναστασάκης αναφέρει πως εκτός από την διαμόρφωση της Δικαιοσύνης και της Καλοκαιρινού ως οδούς ήπιας κυκλοφορίας μόνο για ταξί και λεωφορεία, σχεδιάζουν παρεμβάσεις σε όλα τα προβληματικά σημεία της πόλης τα οποία για χρόνια αποτελούν πληγές για την καθημερινότητα των δημοτών.

«Ειδικότερα μελετάμε νέους κόμβους στην καινούργια πόρτα, στην περιοχή του Jumbo, στο κολυμβητήριο στο Λίντο, στην γέφυρα του Αη Γιάννη Χωστου, στην Λ. Κνωσού, στην Αλικαρνασσό και σε άλλα σημεία. Και βέβαια το στρατηγικό σχέδιο για αλλαγή εκ βάθρων του κυκλοφοριακού ζητήματος θα αποτελέσει το σχέδιο βιώσιμης αστικής κινητικότητας (ΣΒΑΚ) για το οποίο θα ενημερώσουμε σύντομα, το οποίο για πρώτη φορά θα θέσει σε προτεραιότητα τον πεζό, τον ποδηλάτη και τα μέσα μαζικής μεταφοράς», σημειώνει.

Και συνεχίζει: «Ένα ΣΒΑΚ είναι σχεδιασμένο, για να ικανοποιεί τις ανάγκες κινητικότητας όλων των πολιτών και των επιχειρήσεων και έχει σαν στόχο να:

-Βεβαιώσει ότι το σύστημα μεταφορών είναι προσιτό σε όλους,

-Βελτιώσει την ασφάλεια των χρηστών του,

-Μειώσει το θόρυβο και την ατμοσφαιρική ρύπανση, τις εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου και την κατανάλωση ενέργειας,

-Βελτιώσει την αποτελεσματικότητα και τη σχέση κόστους-αποτελεσματικότητας της μεταφοράς προσώπων και αγαθών

-Βελτιώσει την ελκυστικότητα και την ποιότητα του αστικού περιβάλλοντος.

Ενεργούμε όπως σε όλους τομείς με γνώμονα την άμεση βελτίωση της καθημερινότητας σε θέματα που είναι στάσιμα για χρόνια, χωρίς να παραγνωρίζουμε ότι μακροπρόθεσμα μόνο ο στρατηγικός σχεδιασμός και η υιοθέτηση των σύγχρονων καλών πρακτικών μπορεί να αναβαθμίσει ριζικά τον τρόπο λειτουργίας του Δήμου»