Ηράκλειο: Η 16χρονη νύφη, τα 1.000 ευρώ και η… συμφωνία που έσπασε

Σκηνές απείρου κάλλους έζησαν χθες βράδυ οι κάτοικοι σε γειτονιά του Ηρακλείου από τους διαπληκτισμούς ανάμεσα σε δύο οικογένειες Ρομά. Αυτόπτες μάρτυρες έμειναν ξάγρυπνοι έως τις 3 τα χαράματα από την άγρια φασαρία που εκτυλίχθηκε κάτω από τα σπίτια τους μη πιστεύοντας στα όσα άκουσαν για το λόγο που έγιναν, αλλά και τις εικόνες που αντίκρισαν από τις 11 το βράδυ

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Επί μία εβδομάδα σε σπίτι της οικογένειας που βρίσκεται στην συνοικία γλεντούσαν και έπιναν δύο οικογένειες Ρομά όπως κάνουν τα συμπεθέρια, όταν τα παιδιά τους αποφασίζουν να ενώσουν τις ζωές τους.
Το γιόρταζαν λοιπόν με τραγούδια και τη σχετική ηχορύπανση που προερχόταν από τα…προεόρτια.

Το βράδυ της Δευτέρας (3/10) συγκεντρώθηκαν ξανά οι δύο οικογένειες στο σπίτι αφού είχε επισημοποιηθεί ο αρραβώνας. Με μια λεπτομέρεια όμως. Σύμφωνα με το έθιμο η οικογένεια του γαμπρού θα έπρεπε να δώσει 1000 ευρώ – χρήματα που είχαν προσυμφωνηθεί – στην οικογένεια της 16χρονης νύφης για την πάρει. Όταν ο γαμπρός πήγε στο σπίτι όμως η νύφη ήταν άφαντη παρά το γεγονός ότι είχε δώσει τα 1000 ευρώ.

Εκεί έμαθε από τους γονείς της, ότι είχε πάρει τα χρήματα και είχε εξαφανισθεί προφανώς γιατί είχε μετανιώσει για το «στεφάνι». Μόλις διαπίστωσε η οικογένεια του γαμπρού τι είχε συμβεί, ποιος τους είδε και δεν τους φοβήθηκε: έντονη λογομαχία και στη συνέχεια, διαπληκτισμοί και ίσως μερικές «ψιλές» προκάλεσαν μεγάλη αναστάτωση στους περιοίκους οι οποίοι πετάχτηκαν έντρομοι από καναπέδες και κρεβάτια για να δουν τι συμβαίνει.

Πληροφορίες που θέλουν να βγήκαν και πιστόλια δεν επιβεβαιώνονται αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι ειδοποιήθηκε η αστυνομία περιπολικό της οποίας μετέβη στην περιοχή. Όσοι μετείχαν όμως στο επεισόδιο πρόλαβαν και έφυγαν προς τα γύρω στενά και έτσι οι αστυνομικοί έφυγαν άπραγοι.
Όμως μετά από λίγη ώρα οι πρωταγωνιστές του περιστατικού ξαναεμφανίστηκαν και ξεκίνησε ο νέος… «γύρος»!

Τρεις φορές λένε οι μάρτυρες ήρθε περιπολικό και τρεις φορές δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν εκείνους που είχαν εμπλακεί στη φασαρία αφού έφευγαν και στη συνέχεια ξαναγύριζαν στην πολύπαθη γειτονιά. Τελικά γύρω στις 3 το πρωί τα πνεύματα ηρέμησαν και οι κάτοικοι μπόρεσαν να κοιμηθούν στα κρεβάτια τους.

Λευτέρης Βαρδάκης

http://www.ekriti.gr/