Ηράκλειο: Ξεκινούν οι αιτήσεις από τους αγρότες για τη διαδικασία ενεργοποίησης δικαιωμάτων

Ηράκλειο: Ξεκινούν οι αιτήσεις από τους αγρότες για τη διαδικασία ενεργοποίησης δικαιωμάτων
Μέχρι τις 15 Μάη θα έχουν τη δυνατότητα οι αγρότες του Ηρακλείου να καταθέτουν τις αιτήσεις τους για την ενεργοποίηση δικαιωμάτων

Πρόκειται για μια διαδικασία που ξεκινάει, με τους δικαιούχους αγρότες να καλούνται να σπεύσουν τα κατά τόπους γραφεία των αγροτικών Ενώσεων κ Συνεταιρισμών.

Σημειώνεται ότι οι αιτήσεις θα μπορούν να κατατίθενται και ηλεκτρονικά, ενώ σε κάθε περίπτωση οι αγρότες θα πρεπει να είναι σίγουροι πως έχουν ολα τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

ΟΣΔΕ

Τις αιτήσεις τους, μαζί με τις δηλώσεις ΟΣΔΕ μέχρι τις 15 Μαΐου, καλούνται να υποβάλλουν αγρότες και κτηνοτρόφοι για την Εξισωτική Αποζημίωση του 2017, μετά την έκδοση της σχετικής πρόσκλησης.

Σύμφωνα με την προκήρυξη ο προϋπολογισμός του Μέτρου ανέρχεται στα 230 εκατ. ευρώ και το ύψος της ενίσχυσης φτάνει μέγιστο στα 12,5 ευρώ το στρέμμα για τους ορεινούς (και μειώνεται αναλόγως το μέγεθος της έκτασης) και έως τα 9,5 ευρώ το στρέμμα για τις μειονεκτικές περιοχές.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην πρόσκληση, η υποβολή αιτήσεων στήριξης πραγματοποιείται έως την καταληκτική ημερομηνία υποβολής της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης 2017.