Η αυτοψία σε εργοτάξιο προκάλεσε οργή- Τι ανακοινωσε το Εργατικό Κέντρο Ηρακλειου

Η αυτοψία που πραγματοποίησαν μέλη του Εργατικού Κέντρου Ηρακλειου σε εργοτάξιο της πολης προκάλεσε την οργή τους!

Μάλιστα λίγη ώρα μετά εκδόθηκε σχετική ανακοινωση:

«Χωρίς ακόμα να έχει στεγνώσει το αίμα από τον πρόσφατο σοβαρό τραυματισμό εργαζομένου σε εργοτάξιο στην πόλη του Ηρακλείου, πρόκληση αποτελεί για το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου η συνεχιζόμενη παραβατικότητα σε θέματα Υγιεινής και Ασφάλειας που εξακολουθούν να διαπιστώνονται στο συγκεκριμένο εργοτάξιο.

Σε αυτοψία που πραγματοποιήθηκε από το ΕΚΗ και συγκεκριμένα από τον Γ. Γραμματέα συνάδελφο Βρέντζο Ιωάννη, εργαζόμενος έπαιζε το ρόλο ‘’ακροβάτη – κασκαντέρ’’ όπως αποδεικνύεται και από τις φωτογραφίες.

Ο εργαζόμενος χωρίς κράνος, χωρίς να είναι δεμένος με τη ζώνη ασφαλείας και γενικά χωρίς να τηρούνται ούτε τα βασικά από ό,τι προβλέπεται σε θέματα ασφάλειας. Παρά τις συστάσεις του συν. Γ. Γραμματέα Βρέντζου Ιωάννη αυτός συνέχισε να παραβαίνει τους κανόνες, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα του.

Με την απειλη της κλήσης της ΕΛΑΣ και της Τεχνικής Επιθεώρησης ο εργαζόμενος αναγκάστηκε τελικά να συμμορφωθεί και να κατέβει από ύψος το οποίο υπερέβαινε τα 10 μέτρα.

Για το συγκεκριμένο περιστατικό που πραγματοποιήθηκε σήμερα 11/7/2017 και ώρα 13:00μ.μ. ενημερώθηκε η Επιθεώρηση Εργασίας. Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου αναμένει από το ΣΕΠΕ να προχωρήσει σε δραστικά μέτρα για το συγκεκριμένο εργοτάξιο προκειμένου να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα».