Η κατανομή των απαγωγέων στις φυλακές της Κρήτης

ΕΝΟΧΛΗΜΕΝΗ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΛΕΜΠΙΔΑΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΡΡΟΕΣ

Στις φυλακές Αλικαρνασσού, Νεάπολης και Χανίων διαμοιράστηκαν οι επτά προφυλακισμένοι κατηγορούμενοι για την απαγωγή του 54χρονου επιχειρηματία, Μιχάλη Λεμπιδάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιδιοκτήτης της μάντρας με τα σκραπ που υπήρξε και το τελευταίο κρησφύγετο, καθώς και ο 60χρονος μεσίτης οδηγήθηκαν στις φυλακές Αλικαρνασσού.

Ο 40χρονος που είχε αναλάβει χρέη φύλακα, καθώς και ο 46χρονος Ρεθυμνιώτης μεταφέρθηκαν στις φυλακές Νεάπολης, ενώ ο 43χρονος επιχειρηματίας από το Ρέθυμνο, ο 23χρονος από τα Σφακιά και ο 44χρονος «ακτιβιστής» μεταφέρθηκαν στις δικαστικές φυλακές Χανίων.

 

Και ενώ οι επτά πήραν το δρόμο για τη φυλακή, οι έρευνες τόσο της ΕΛ.ΑΣ. όσο και της Δικαιοσύνης για την υπόθεση βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Αναμένονται κρίσιμα αποτελέσματα τόσο σε σχέση με τους ήδη προφυλακισμένους όσο και για άλλα πρόσωπα που βρίσκονται στο κάδρο των Αρχών, ενώ εξηγήσεις θα κληθούν να δώσουν και άτομα τα οποία φέρονται να ήταν παραλήπτες συσκευών και καρτών που χρησιμοποιήθηκαν από τους απαγωγείς για τις επικοινωνίες τους με την οικογένεια.

Για παράδειγμα μία τέτοια συσκευή παραδόθηκε ως μέρος παραγγελίας σε εταιρεία στο Ρέθυμνο. Επιπλέον πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Αρχές βρίσκονται σε καλό δρόμο ως προς την ταυτότητα του ατόμου που φέρεται να έκανε την 1η και 2η επικοινωνία με την οικογένεια.

Η επίμαχη κάρτα ανανέωσης χρόνου ομιλίας εκδόθηκε σε ηλεκτρονική μορφή από περίπτερο στη Βούλα Αττικής. Αστυνομικοί πήραν υλικό από κάμερες ασφαλείας τόσο από το περίπτερο όσο και από τα πέριξ για να εξακριβώσουν ποιο είναι το άτομο το οποίο αγόρασε την επίμαχη κάρτα.

Δυσφορία για τις διαρροές

Την ίδια ώρα, πληροφορίες της «Π» αναφέρουν ότι η δημοσιοποίηση στοιχείων της δικογραφίας που σχετίζονται κυρίως με προσωπικά δεδομένα έχει αναστατώσει την οικογένεια, που ανάμεσα σε τόσα άλλα καλείται να διαχειριστεί τώρα και τις συνεχιζόμενες διαρροές.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης δεν αποκλείουν να υπάρξει ακόμα και εισαγγελική παρέμβαση για το θέμα