Κρήτη: Έκλεψαν μετασχηματιστές και τους μεταφέρουν με το πλοίο της γραμμής

 

Τα δύο φορτηγά εντοπίστηκαν μετά από έλεγχο του Λιμενικού

Λίγες ώρες μετά τις καταγγελίες των δημάρχων Αρχανών Αστερουσίων και Μινώα Πεδιάδας αναφορικά με τα κρούσματα κλοπής μετασχηματιστών σε περιοχές των δυο δήμων φαίνεται ότι επιτέλους βρέθηκε η άκρη και εντοπίστηκε ποσότητα χαλκού.

Με συντονισμένες ενέργειες του λιμεναρχείου Ηρακλείου που κινητοποιήθηκε άμεσα μετά από τις καταγγελίες, οι έλεγχοι έφεραν αποτέλεσμα ! Πιο συγκεκριμένα χτες βράδυ κλιμάκια του λιμενικού έκαναν έλεγχο σε πλοίο γραμμής και σε φορτηγά αυτοκίνητα και εντοπίστηκαν δυο επικαθήμενα φορτηγά με ύποπτο υλικό και συγκεκριμένα χαλκό και καλώδια.

Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο Ήφαιστος που προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Έτσι κλιμάκια του ΔΕΔΔΗΕ και αστυνομικές δυνάμεις μαζί με στελέχη του δήμου Αρχανών Αστερουσίων βρέθηκαν στο λιμάνι όπου έγινε ένας πρωταρχικός έλεγχος.

Η έρευνα μεταφέρθηκε στη ΒΙΠΕ Ηρακλείου και στην επιχείρηση από την οποία είχε φορτωθεί το ύποπτο υλικό. Εκεί βρέθηκαν 500 κιλά χαλκού που εξετάζεται αν προέρχονται από τους κλεμμένους μετασχηματιστές. Δεν έχει γίνει ακόμη η ταυτοποίηση, σε εξέλιξη είναι όμως έρευνα, ενώ αναζητούνται τα παραστατικά που θα αποδεικνύουν σε ποιον ανήκει η ποσότητα του χαλκού που εντοπίστηκε.

Το προανακριτικό υλικό μεταβιβάστηκε  στο ΑΤ Αρκαλοχωρίου που διενεργεί και την έρευνα.

Πηγή: www.cretalive.gr