Κρήτη: Κατάκοιτος γλίτωσε το σπίτι του … στο παρά ένα

Μόνο οργή και αγανάκτηση προκαλεί στην κοινωνία του Ρεθύμνου η απόφαση τράπεζας να πετάξει στον δρόμο 73χρονο Ρεθυμνιώτη, ο οποίος μάλιστα είναι κατάκοιτος και ο οποίος έχασε το σπίτι του σε πλειστηριασμό πριν από περίπου 3,5 χρόνια.

Ο γιος του ηλικιωμένου, που τυγχάνει να είναι και ο πρόεδρος του συλλόγου αλληλοβοήθειας οφειλετών στο Ρέθυμνο, μίλησε στη Νέα Τηλεόραση, δηλώνει αποφασισμένος να δώσει την μάχη του μέχρι το τέλος ώστε να μην χάσει το σπίτι που του μεταβίβασε ο πατέρας του στα 18 του χρόνια.

Προσπάθησε η τράπεζα να τον πετάξει στον δρόμο, όμως δεν τα κατάφερε. Η ευαισθησία που έδειξε χθες το μεσημέρι η δικαστική επιμελήτρια που έσπευσε με την συνοδεία αστυνομικής δύναμης, στην επίμαχη κατοικία που βγήκε σε πλειστηριασμό, έδωσε προσωρινή ανάσα στην οικογένεια του ηλικιωμένου ρεθυμνιώτη δανειολήπτη.

Όπως εξηγεί στη «Ν.Τ.», ο γιος του 73χρονου, ο οποίος τυγχάνει να είναι και ο πρόεδρος του συλλόγου αλληλοβοήθειας οφειλετών Ρεθύμνου, από χθες το απόγευμα ο πατέρας του μεταφέρθηκε σε κλινική, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης της υγείας του.

Το σπίτι 120 τετραγωνικών μέτρων, που βρίσκεται σε χωριό του δυτικού Ρεθύμνου, είναι το σπίτι που γεννήθηκε και μεγάλωσε ο άρρωστος σήμερα πατέρας του Σήφη Σουχλάκη και το οποίο μεταβιβάστηκε στον ίδιο όταν ήταν 18 ετών. Ένα δάνειο που πήραν πατέρας και γιος πριν από πολλά χρόνια για να το ρίξουν στην κοινή επιχείρηση που είχαν, οδήγησε πριν από 3,5 χρόνια την οικογένεια στο χάσει το σπίτι της.

Η τράπεζα αυτό που αξιώνει από τον ιδιοκτήτη της κατοικίας για να παραμείνει στο σπίτι του, είναι να της καταβάλει ενοίκιο και παράλληλα να αποποιηθεί κάθε νόμιμου δικαιώματός του στην ιδιοκτησία του. Αξίωση, η οποία όμως απορρίπτεται από την οικογένεια.

Το καίριο πλήγμα που επιχειρεί να καταφέρει η τράπεζα στον σύλλογο αλληλοβοήθειας οφειλετών Ρεθύμνου, στην κεφαλή του οποίου βρίσκεται ο ιδιοκτήτης της επίμαχης κατοικίας, δεν θα επιτευχθεί, όπως τονίζει μεταξύ άλλων ο Σήφης Σουχλάκης, ο οποίος καλεί δανειολήπτη που αντιμετωπίζει παρόμοιο πρόβλημα να ενώσει την φωνή του με αυτήν του συλλόγου.

Πάντως από την ερχόμενη εβδομάδα ο ιδιοκτήτης του σπιτιού θα περιμένει πλέον να ακούσει τη νέα πρόταση που θα του κάνει η τράπεζα, η οποία στοχεύει με κάθε τρόπο να βάλει στο χέρι το σπίτι του.

Σημειώνεται ότι το εν λόγω ακίνητο βγήκε σε πλειστηριασμό πριν ξεκινήσει την δράση του ο σύλλογος αλληλοβοήθειας οφειλετών Ρεθύμνου, καθώς εκ τότε έχουν γλιτώσει πάνω από 800 ακίνητα στο Ρέθυμνο.
Πηγή: neatv.gr