Κρήτη: 4 άστεγοι στο νοσοκομείο από φωτιά σε οικοδομή

Συναγερμός σήμανε λίγο μετά τις 10 το πρωί στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, από φωτιά που ξέσπασε στον τέταρτο όροφο ημιτελούς οικοδομής στην οδό Μανουσογιαννάκηδων, στο Φράγκικο Χανίων.

Άμεσα έσπευσαν στο σημείο δύο οχήματα της πυροσβεστικής με το ανάλογο προσωπικό για να διαπιστώσουν πως ο χώρος κατοικούταν από άστεγους μετανάστες, οι οποίοι προφανώς άθελά τους ξεκίνησαν τη φωτιά, από αυτοσχέδιο θερμαντικό μέσο.

Τέσσερα άτομα, σύμφωνα με το zarpanews.gr, μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο με αναπνευστικό πρόβλημα, καθώς βρίσκονταν στον χώρο εκείνη την ώρα και «πνίγηκαν» από το ντουμάνι, χωρίς ωστόσο η κατάστασή τους να εμπνέει ανησυχία.

Με την παρέμβαση των Πυροσβεστών, η φωτιά κατασβέστηκε άμεσα, χωρίς να επεκταθεί.

Ωστόσο οι περίοικοι εξήγησαν πως η συγκεκριμένη οικοδομή, έχει μετατραπεί σε χώρο φιλοξενίας αστέγων εδώ και πολύ καιρό, με κίνδυνο για την ασφάλειά τους.

Μάλιστα, ενώ οι ιδιοκτήτες επανειλημμένα έχουν τοποθετήσει περιφράξεις και λουκέτα για να κλείσουν τον χώρο, την επόμενη κιόλας ημέρα αυτά έχουν σπάσει και κόσμος έχει εγκατασταθεί στην οικοδομή και διαμένουν εκεί.

Χαρακτηριστικά αναφέρουν γείτονες ότι τις προάλλες είδαν κάποιους «νέους ενοίκους»… με βαλίτσες, νωρίς το πρωί να κατευθύνονται προς την οικοδομή, για να εγκατασταθούν εκεί.

Φυσικά ο χώρος δεν ηλεκτροδοτείται ούτε θερμαίνεται, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των ίδιων των «φιλοξενούμενων» ενώ και οι ιδιοκτήτες είναι σε απόγνωση αφενός για την «κατάληψη» του χώρου και αφετέρου από τον φόβο κάποιου νέου ατυχήματος ή δυστυχήματος για το οποίο θα έχουν εκείνοι την ευθύνη.

http://www.neakriti.gr/