«Με ψηλά το κεφάλι»… επέστρεψαν οι αγρότες της Κρήτης από την Αθήνα

Δε συναντήθηκαν ποτέ με εκπρόσωπο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

Με το κεφάλι ψηλά επέστρεψαν σήμερα το πρωί με τα πλοία της γραμμής οι περίπου 1500 αγρότες, οι οποίοι συμμετείχαν στο αγροτικό συλλαλητήριο, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης στην Αθήνα.

agrotes12

 

Μπορεί οι αγρότες να μην απέσπασαν καμία δέσμευση για την ελάφρυνση των ασφαλιστικών, φορολογικών και οικονομικών τους ζητημάτων, καθώς δε συναντήθηκαν ποτέ ούτε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά ούτε και με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, δηλώνουν όμως αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους σε τοπικό επίπεδο.

Οι αγρότες ξεκίνησαν από την Κρήτη για να κάνουν διάλογο με τον αρμόδιο Υπουργό, αλλά αντί γι’αυτό βρέθηκαν μπροστά στις κλούβες των ΜΑΤ , που τους περίμεναν στην είσοδο του υπουργείου.

agrotes11

Κι αυτό ήταν η αφορμή για να ξεφύγει η κατάσταση και η Πλατεία Βάθης να μετατραπεί σε πεδίο μάχης με αγρότες να επιτίθενται εναντίον των αστυνομικών και εκείνοι με τη σειρά τους να απαντούν με χρήση χημικών.

 

Αυτό που ακολούθησε ήταν άνευ προηγουμένου, με αγρότες να εκσφενδονίζουν πέτρες και να χτυπούν με τις κατσούνες τις αστυνομικές δυνάμεις και οι αστυνομικοί να κάνουν παρατεταμένη χρήση χημικών και να προχωρούν σε προσαγωγές αγροτών.

Στη συνέχεια και αφού δεν επρόκειτο να συναντηθούν με τον Υπουργό, με τον ίδιο να χαρακτηρίζει τα επεισόδια ως “τραμπουκισμούς”, αποφάσισαν να μεταβούν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην οδό Κουμουνδούρου.

agrotes9

Ωστόσο είχαν αφεθεί ελεύθεροι και οι αγρότες που είχαν προσαχθεί από την αστυνομία.

Στη συνέχεια αν και ζήτησαν αντιπροσωπεία τους να συναντηθεί με τον γ.γ. του κόμματος, έλαβαν αρνητική απάντηση, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν από το κέντρο της Αθήνας και να μεταβούν στο λιμάνι του Πειραιά, προκειμένου να επιβιβαστούν στα πλοία της γραμμής και να πάρουν το δρόμο της επιστροφής.

http://www.cretapost.gr/