Νέα δεδομένα στην πολύκροτη απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη

ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΣΧΕΔΟΝ ΠΕΝΤΕ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΗΣ ΜΑΝΤΡΑΣ

Σασπένς και πλήθος ερωτηματικών συνοδεύουν την πολύωρη συμπληρωματική απολογία που έδωσε χθες στην αρμόδια ανακρίτρια Ηρακλείου ο 43χρονος ιδιοκτήτης της μάντρας με τα σκραπ όπου κρατούνταν ο επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης μέχρι και την 2α Οκτωβρίου οπότε και ειδικές δυνάμεις έκαναν έφοδο για την απελευθέρωσή του.

Ο δικηγόρος Σάκης Κεχαγιόγλου
Ο δικηγόρος του 43χρονου Σάκης Κεχαγιόγλου

 

 

 

 

 

 

 

Αυτό που ειπώθηκε επισήμως από τον συνήγορο υπεράσπισης του 43χρονου, Σάκη Κεχαγιόγλου, ήταν ότι ο εντολέας του θέλησε να δώσει διευκρινίσεις σε σχέση με τα όσα είχε αναφέρει στην πρώτη του απολογία για δύο συγκατηγορούμενούς του, αποφεύγοντας ωστόσο να δώσει περισσότερες πληροφορίες ως προς το περιεχόμενο των «διευκρινίσεων» αλλά και την ταυτότητα των δύο συγκατηγορουμένων.

Ήταν επιθυμία του ίδιου του 43χρονου να εμφανιστεί εκ νέου ενώπιον των δικαστικών αρχών. Το αίτημα υποβλήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα και άμεσα δρομολογήθηκε το νέο «ραντεβού» με την ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση.

Γύρω στη 1 χθες το μεσημέρι ο 43χρονος μετήχθη στο Δικαστικό Μέγαρο συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων και υπαλλήλων της εξωτερικής φρουράς των φυλακών Αλικαρνασσού. Εκεί περίμεναν συγγενείς του ενώ λίγα λεπτά αργότερα κατέφθασε και ο γνωστός Αθηναίος δικηγόρος.

Έδωσε πολύωρη συμπληρωματική απολογία

Η διαδικασία ήταν μαραθώνια αφού ο εμπλεκόμενος Ρεθυμνιώτης παρέμεινε στο ανακριτικό γραφείο για σχεδόν 3,5 ώρες. Άλλοτε παρουσία του συνηγόρου του άλλοτε μόνος του με την ανακρίτρια.

Έχει ωστόσο ενδιαφέρον να θυμηθούμε τι είχε ισχυριστεί στην πρώτη του απολογία ο 43χρονος όπου μεταξύ άλλων είχε υποστηρίξει ότι του «φόρτωσαν» στη μάντρα τον Μιχάλη Λεμπιδάκη καθώς τον εκβίαζαν  για παλιά προσωπική του υπόθεση. «Υπάρχει μία παλιά ιστορία που δεν έχει σχέση με το συγκεκριμένο κομμάτι.

Υπάρχει κοινός κρίκος με την πρώτη ομάδα και υπήρχε μία επαφή. Αυτή η επαφή μου ζήτησε με εκβιαστικό και πιεστικό τρόπο να συμμετέχω, φοβάμαι όμως να πω όνομα. Φοβάμαι πολύ, γιατί αν πάω φυλακή, οι δικοί μου είναι έξω χωρίς εμένα, δεν είμαι έτοιμος, δεν μπορώ να το σκεφτώ» φέρεται να είχε πει.

Στις πιεστικές ερωτήσεις της ανακρίτριας, ο 43χρονος απέφυγε να πει το παραμικρό, υποστηρίζοντας ότι στη φάση εκείνη δεν ήταν έτοιμος να το αντιμετωπίσει και να μιλήσει. «Είμαι 22 χρόνια τώρα με αυτόν τον φόβο, θέλω να το βγάλω από πάνω μου αλλά δεν είναι η κατάλληλη στιγμή  να μιλήσω γι’  αυτό» είχε πει.

Ο 43χρονος είχε ισχυριστεί ότι τον εκβίασαν να παραχωρήσει τη μάντρα του για λίγες ημέρες και τελικά δεν τήρησαν τη συμφωνία και του άφησαν τον Λεμπιδάκη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Στην επίμαχη απολογία του ο ιδιοκτήτης της μάντρας εκτός από τον μυστηριώδη Χ (όπως αναφέρεται το άτομο που τον εκβίαζε) περιγράφει αναλυτικά τον ρόλο τριών  συγκατηγορουμένων του (με τα ονοματεπώνυμά τους), οι οποίοι επίσης σήμερα είναι προφυλακισμένοι,  περιγράφει  τα χαρακτηριστικά του αποκαλούμενου «Κώστα» ή «φιλόσοφου» και αναφέρεται με λεπτομέρειες στον ρόλο του, ενώ ερωτάται και για τους υπόλοιπους συγκατηγορούμενους του καθώς και για πρόσωπα που φέρονται ύποπτα στην υπόθεση.

Να σημειωθεί ότι ο Μιχάλης Λεμπιδάκης έδωσε κατάθεση ενώπιον της ανακρίτριας στις 15 Νοεμβρίου, κάτω από συνθήκες άκρας μυστικότητας. Η παραμονή του στο ανακριτικό γραφείο ήταν πολύωρη, ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν συνεισέφερε νέα στοιχεία στην υπό διερεύνηση υπόθεση.

Ο επιχειρηματίας φέρεται να επιθυμεί να κλείσει αυτό το κεφάλαιο και να μπορέσει να συνεχίσει την οικογενειακή και επιχειρηματική του ζωή όσο γίνεται πιο ήρεμα. Από την άλλη πλευρά οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές επιμένουν στη διαλεύκανση της υπόθεσης, καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να αντλήσουν νέα στοιχεία απ’ οπουδήποτε είναι δυνατό, γιατί θέλουν διακαώς να στείλουν στο εδώλιο όλους τους εμπλεκόμενους σε αυτήν την πολύκροτη υπόθεση.

Όπως έχει γράψει η «Π»  πριν από δύο-τρεις εβδομάδες δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες για τέσσερις άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου, άρσεις που δεν περιορίζονται  στις τηλεφωνικές επικοινωνίες  ελεγχόμενων προσώπων αλλά θα επεκταθούν  και σε εφαρμογές κοινωνικών δικτύων (messenger, viber) και θα επιχειρηθεί να ανακτηθεί το σύνολο των δεδομένων που έχουν διακινηθεί μέσω αυτών. Είναι πιθανόν πάντως να ζητηθεί και νέα κατάθεση από τον επιχειρηματία για παροχή συμπληρωματικών διευκρινίσεων υπό τα νέα δεδομένα.

patris.gr