Οι διακινητές έκρυβαν σε σπηλιές και μάντρες τους μετανάστες -Εξαρθρώθηκε το κύκλωμα

Μεγάλη επιτυχία από ΕΛΑΣ και Λιμενικό στην Κρήτη από το χτύπημα διεθνούς κυκλώματος διακίνησης μεταναστών, μία υπόθεση η οποία δουλευόταν εδώ και πέντε μήνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti.gr, άνδρες της Ασφάλειας του Λιμεναρχείου και της Ομάδας Ειδικών Αποστολών (ΟΕΑ) του Λιμενικού συνέλαβαν πριν από λίγο στο Ηράκλειο, τον φερόμενο ως εγκέφαλο του κυκλώματος, έναν Σύρο 29 ετών, τη σύζυγό του, και άλλους τρεις άνδρες. Οι τελευταίοι είχαν σημαντικό ρόλο στο κύκλωμα, καθώς ο ένας είχε τον ρόλο του υπεύθυνου σίτισης των μεταναστών και οι άλλοι δύο, ρόλο φυλάκων.

Οι άνδρες της αστυνομίας και του λιμενικού, που συμμετείχαν στην τεράστια επιχείρηση από τα χαράματα, δεν πίστευαν στα μάτια τους, βλέποντας, να ζουν σε σπηλιές, ανάμεσα σε Τσούτσουρα και Μαριδάκι, στη νότια Κρήτη, περίπου 60 ανθρώπους, όλοι μετανάστες.

Την ίδια ώρα, συνάδελφοί τους, αντίκριζαν σε μάντρα στο Δεμάτι του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, άλλους περίπου 70 ανθρώπους. Όλοι τους κρυμμένοι, εκτελώντας αυστηρές οδηγίες από τους δουλεμπόρους.

Ανάμεσα στους μετανάστες και περίπου 20 παιδιά, από βρέφη έως 12 ετών. Όλοι μεταφέρονται στο αστυνομικό μέγαρο Ηρακλείου.

Πηγή:  iefimerida.