«Ούτε στη Βουγιουκλάκη … ο χαμός με το Σεφερλή»!

Το φαινόμενο Μάρκος και οι…11 παραστάσεις που χρειάστηκαν για να καλύψουν τη ζήτηση

Πιθανότατα θα έχετε δει και σεις το θέαμα αν τυχόν περάσατε μπροστά από τον κινηματογράφο ΑΣΤΟΡΙΑ…εκτός κι αν βρεθήκατε κι εσείς μπροστά από τα ταμεία του κινηματοθεάτρου, όλες αυτές τις μέρες!

Ουρές μακρόσυρτες, πρωί, μεσημέρι, βράδυ, για ένα μαγικό χαρτάκι, αφού έτσι κατάντησε να είναι για την παράσταση του Μάρκου Σεφερλή στο Ηράκλειο.

Νέοι και ηλικιωμένοι, μαμάδες με παιδιά, άνθρωποι κάθε ηλικίας στέκονται καρτερικά με ιώβεια υπομονή για να πάρουν το εισιτήριο τους…και αν βρουν βέβαια!

Και πραγματικά αυτό που γίνεται αυτές τις μέρες δεν έχει προηγούμενο! Πάνω από 9.000 (!) θεατές θα δουν τις παραστάσεις του θρυλικού Μάρκου στο Ηράκλειο, σπάζοντας όλα τα ρεκόρ προσέλευσης σε θεατρική παράσταση, σε κλειστό χώρο (μα και σε ανοικτό θα προσθέταμε εμείς) στην Κρήτη!

Μάλιστα ήταν τέτοια η ζήτηση που για τις 5 μέρες των διπλών παραστάσεων, ώστε  αναγκάστηκαν οι υπεύθυνοι της παράστασης και του ΑΣΤΟΡΙΑ να βάλουν μία ακόμα πρωινή παράσταση για την Κυριακή!

Απευθυνθήκαμε στον ιδιοκτήτη του ΑΣΤΟΡΙΑ κ. Κώστα Χατζάκη για να μας εξηγήσει το γεγονός αλλά και να μας το συγκρίνει με τα προηγούμενα θεατρικών σχημάτων που ο ίδιος θυμάται από την πολύχρονη εμπειρία του: «πραγματικά αυτό που συμβαίνει με τον Σεφερλή δεν υπάρχει σε σύγκριση. Απίστευτη ζήτηση, κι άλλες μέρες να είχαμε θα πουλούσαμε εισιτήρια! Να σας πω μόνο πως αυτό που θυμάμαι εγώ είναι μια τουρνέ που είχε κάνει η αείμνηστη Αλίκη Βουγιουκλάκη στο Ηράκλειο, στις αρχές τις δεκαετίας του ΄90, αλλά και πάλι δε συγκρίνεται με αυτή την επιθυμία του κόσμου να δει από κοντά το Μάρκο Σεφερλή!»

Τι ακριβώς όμως συμβαίνει με το φαινόμενο Σεφερλή; γιατί αυτός ο παροξυσμός του κόσμου; Υπάρχει εξήγηση ή είναι κι αυτό φαινόμενο των καιρών;
Ζητήσαμε να μιλήσουμε με ανθρώπους που βρίσκονται κοντά του και καταγράφουν τις περιοδείες του και μας είπαν πως αυτό συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα. Στην Ιεράπετρα, πριν το Ηράκλειο έγιναν τα ίδια, στα Χανιά που ακολουθούν… χαμός και έπεται η υπόλοιπη χώρα.

Ίσως είναι το γεγονός πως έχει να ξαναβγεί επαρχία 10 χρόνια (κάνει παραστάσεις μόνο Αθήνα- Θεσσαλονίκη- Κύπρο και Εξωτερικό όλα αυτά τα χρόνια) ίσως είναι το γκελ που κάνει σε μικρούς και μεγάλους, ίσως είναι η δύναμη της τηλεόρασης!

Πάντως και ο ίδιος δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για την ανταπόκριση του κόσμου και δήλωσε πως θα αλλάξει τακτική και θα ξανάρθει και του χρόνου στην Κρήτη, αφού ούτε και ο ίδιος περίμενε τέτοια αποδοχή!

"Ούτε στη Βουγιουκλάκη ... ο χαμός με το Σεφερλή''!
http://www.cretalive.gr/