Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκης στην Κρήτη

Στην Κρήτη και συγκεκριμένα στα Χανιά βρίσκεται σήμερα ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.

Ο κ. Σταθάκης θα παρευρεθεί στην εκδήλωση, που διοργανώνει η Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα «Σταθεροποίηση και ανάκαμψη της Ελληνικής Οικονομίας: Επενδύσεις Ενεργειακή Στρατηγική και επιχειρηματικότητα» .

Η Νομαρχιακή Επιτροπή καλεί όλους τους παραγωγικούς φορείς του νομού Χανίων να συμμετέχουν στην εκδήλωση, που πραγματοποιείται σήμερα στις 11.30 το πρωί στο ξενοδοχείο Σαμαριά.

Ωστόσο από την πλευρά της η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων σε ανακοίνωση της, δηλώνει ότι δε θα παραστεί στην εκδήλωση, καταγγέλλοντας πολιτικές εξόντωσης σε βάρος του κλάδου τους.

Σε ανακοίνωση της χαρακτηριστικά αναφέρει: «Καταρχήν απαξιώσατε να απαντήσετε σε επιστολές του συλλόγου μας που αφορούσαν προτάσεις για την επιβίωση μας αλλά και προβλήματα του εμπορικού κόσμου των Χανίων.

Επίσης οι πολιτικές σας που αφορούν : α) Την μη κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας αλλά αντίθετα την παραπέρα προσπάθεια σας για απελευθέρωση (ανοίγματος) όλων των Κυριακών. β)Η ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου Χανίων αλλά και των υπολοίπων ανά την Ελλάδα. γ)Η συνέχεια ισχύς των χαρατσιών, ΕΝΦΙΑ κ.α. δ)Η άγρια φορολόγηση των μικρών έμπορων από το πρώτο ευρώ και η μη νομοθετική κατοχύρωση αφορολογήτου ορίου. ε)Η εφαρμογή του νέου αντιασφαλιστικού νομού που πλήττει ένα μεγάλο μέρος των μικρών έμπορων διαλύοντας την έννοια της κοινωνικής ασφάλισης.

Η στάση σας αλλά και οι πολιτικές σας πράξεις δείχνουν ότι έχετε αποφασίσει την συνέχιση της πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων. Μια πολιτική που έχει στόχο τον «θάνατο» και του μικρού εμπόρου αλλά και την άνευ όρων παράδοση της οικονομίας στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Για τους παραπάνω λόγους πιστεύουμε ότι η συμμετοχή μας στον διάλογο που μας καλείτε δεν θα προσφέρει τίποτα το ουσιαστικό για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μικροί έμποροι και οι αυτοαπασχολούμενοι των Χανίων».