Παράξενες μέρες στο Ηράκλειο- Διαγωνισμός διηγήματος αποκλειστικά για την πόλη

Ανοιχτός μέχρι τις 20 Οκτωβρίου 2017 θα είναι ο Διαγωνισμός διηγήματος με γενικά τίτλο «Παράξενες Μέρες στο Ηράκλειο» – αποκλειστικά για την πόλη του Ηρακλείου

Οι διοργανωτές περιμένουν διηγήματα με θέμα την πόλη του Ηρακλείου από ανθρώπους που ζουν στην πόλη ή κατάγονται από αυτήν. Με τον τρόπο αυτό, και επιλέγοντας τα καλύτερα διηγήματα θα δημιουργηθεί μια συλλογή που θα είναι αφιερωμένη αλλά και θα αναφέρεται στο Ηράκλειο.

Συγγραφείς που μένουν στο Ηράκλειο, κατάγονται από την πόλη ή έχουν ζήσει σ’ αυτήν, θα αφηγηθούν τη δική τους ιστορία για το σύγχρονο Ηράκλειο και οι διοργανωτές θα φτιάξουν μια συλλογή που θα είναι ο καθρέφτης για τη ζωή της πόλης στις μέρες μας.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα γίνουν γνωστά στις 20 Δεκεμβρίου 2017. Από τα διηγήματα που θα συμμετάσχουν, θα δημιουργηθεί μια συλλογή με 15 – 20 διηγήματα. Κάθε συγγραφέας δικαιούται ένα αντίτυπο του βιβλίου.

Τα διηγήματα για τη συλλογή θα επιλέξει ο συγγραφέας Αντώνης Τσιρικούδης και ο επιμελητής των εκδόσεων «Παράξενες Μέρες» Γρηγόρης Παπαδογιάννης. Η έκδοση του βιβλίου θα είναι μια μικρή γιορτή με ταυτόχρονη παρουσίαση των εκδόσεων για πρώτη φορά στην Κρήτη, και αναμένεται να γίνει τους πρώτους μήνες του 2018.

Η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι δωρεάν και ανοιχτή σε όλους, χωρίς περιοτισμούς στην ηλικία ή την εθνικότητα. Τα κείμενα θα πρέπει να είναι γραμμένα στην ελληνική γλώσσα και να  μην ξεπερνούν τις 2500 λέξεις.

Οι ενδιαφερόμενοι συγγραφείς θα πρέπει να αποστείλουν τα κείμενα τους με e-mail και σε μορφή word– σε μια από τις διευθύνσεις:

info@eyelands.gr   ή

info@paraxenesmeres.gr