Πρώτος στόχος της Αστυνομίας: Να γυρίσει σώος ο επιχειρηματίας

Μια πραγματική «μάχη», ώστε η απαγωγή του 54χρονου Ηρακλειώτη επιχειρηματία να λάβει σύντομα αίσιο τέλος, μιας και σήμερα συμπληρώνονται εννέα ημέρες από την αρπαγή του, δίνουν μέρα νύχτα οι αστυνομικοί από το Ηράκλειο και την Αθήνα η οποία χειρίζονται την υπόθεση που μονοπωλεί το ενδιαφέρον όχι μόνο των Κρητικών αλλά και όλων των Ελλήνων.

Οι χειρισμοί είναι λεπτοί, οι αξιωματικοί είναι ιδιαίτερα έμπειροι και όλοι έχουν μόνο έναν στόχο: την αποφυγή οποιουδήποτε λάθους που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο το θύμα της απαγωγής. Οι ώρες δεν περνούν αργά και βασανιστικά μόνο για τον απαχθέντα, αλλά και για όλους εκείνους που μαζί με τους στενούς συγγενείς του 54χρονου, σηκώνουν στις πλάτες τους το βαρύ φορτίο που χαρακτηρίζει μια τέτοια υπόθεση. Αυτό που είναι σίγουρο, σύμφωνα με τα λεγόμενα όσων γνωρίζουν τι γίνεται πίσω από τις κλειστές πόρτες του «στρατηγείου» όπου βρίσκεται μια ομάδα περίπου δέκα αστυνομικών, είναι ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια με επαγγελματισμό και υπευθυνότητα, χωρίς σπασμωδικές κινήσεις, αλλά με υπομονή και αισιοδοξία για τη μελλοντική έκβαση.

Ζητούμενο για όλους είναι η κράτηση του επιχειρηματία να τελειώσει σύντομα, ώστε να μην μείνει στα ελληνικά χρονικά ως μια ακόμη απαγωγή με μεγάλη διάρκεια κράτησης του θύματος. Βέβαια, αστυνομικές πηγές λένε ότι οι διαδικασίες που ακολουθούνται είναι τέτοιες ώστε να μην έχουν ως αποτέλεσμα μια μεγάλη σε διάρκεια κράτηση, όπως είχε σημειωθεί τον Οκτώβριο του 2001 με την απαγωγή του επιχειρηματία Γιάννη Ζώνα, ο οποίος για δύο μήνες βρισκόταν στα χέρια των απαγωγέων του.

Νέο κλιμάκιο από την Αθήνα

Την έναρξη ενός νέου κύκλου διαπραγματεύσεων, αλλά ίσως και διαφορετικής προσέγγισης της κατάστασης σηματοδοτεί -σύμφωνα  με πληροφορίες και εκτιμήσεις- η κάθοδος ενός ακόμη κλιμακίου έμπειρων αξιωματικών της ΕΛ.Α.Σ για τον χειρισμό και την ανάλυση των μέχρι στιγμής δεδομένων στην υπόθεση της απαγωγής του 54χρονου Ηρακλειώτη επιχειρηματία. Επικεφαλής του κλιμακίου είναι ο διοικητής νευραλγικού τμήματος της Ασφάλειας Αττικής, που θεωρείται ο εμπειρότερος κατά τα λεγόμενα των ίδιων

των αστυνομικών διαπραγματευτής του Σώματος, ο οποίος μάλιστα, λέγεται ότι διέκοψε την άδεια που είχε πάρει, προκειμένου να έρθει στην Κρήτη και να παραμείνει όσο χρειαστεί ώστε να έχει ένα αίσιο τέλος η υπόθεση.

ΠΑΤΡΙΣ