Στην Κρήτη, αύριο, το πλοίο «Ευρώπη»

Θα ενισχύσει το παράρτημα Ηρακλείου της ΜΚΟ «Ελληνική Ομάδα Διάσωση»

Αύριο το πρωί καταπλέει στην Κρήτη, το πλοίο «Ευρώπη», το οποίο ως δωρεά της νορβηγικής πολιτείας έρχεται να ενισχύσει το παράρτημα Ηρακλείου της ΜΚΟ «Ελληνική Ομάδα Διάσωση».

Σε ανακοίνωσή του το Τμήμα δημοσίων σχέσεων ΕΟΔ Ηρακλείου αναφέρει:

«Λίγες μέρες έμειναν μέχρι την άφιξη στο Ηράκλειο στις 25 Σεπτεμβρίου του νέου
υπερσύγχρονου διασωστικού σκάφους «Ευρώπη» που παραχωρήθηκε από την Κεντρική Διοίκηση της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης στο παράρτημα Ηρακλείου.

Η Ε.Ο.Δ. στο πλαίσιο του προγράμματος υποστήριξης του ανεκτίμητου έργου της,
εξασφάλισε τη δωρεά διασωστικών σκαφών που κατασκευάστηκαν από το Υπουργείο Εξωτερικών της Νορβηγίας και τη Νορβηγική Οργάνωση για τη Θαλάσσια Διάσωση RS (+), τα οποία και διατέθηκαν σε στρατηγικά σημεία της ελληνικής επικράτειας.

Μέρος της χορηγίας είναι το σκάφος «Ευρώπη» που πλήρως εξοπλισμένο με όλο το σύγχρονο διασωστικό εξοπλισμό, επανδρώνεται από εκπαιδευμένους εθελοντές διασώστες και θα επιχειρεί υπό τον συντονισμό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου προσφέροντας υπηρεσίες σε αποστολές έρευνας και διάσωσης.

Με την άφιξη του σκάφους και την καθοδήγηση των εκπαιδευτών της Κεντρικής Διοίκησης της Ε.Ο.Δ. θα ακολουθήσει η εκπαιδευτική εβδομάδα των εθελοντών του Τμήματος Υγρού Στοιχείου.

Για όσα απαιτήθηκε να διεκπεραιωθούν επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε θερμά, τον κεντρικό λιμενάρχη, κ. Ευθύμιο Δουβή, για την καθοριστική συνεισφορά του στις
διαδικασίες που απαιτήθηκε να διεκπεραιωθούν για τη μεταφορά του σκάφους και των εκπαιδευτών, την παραχώρηση θέσης ελλιμενισμού, αλλά και για την αμέριστη, φιλόξενη συμπαράστασή του, που όντας αρωγός στις προσπάθειές μας εδραιώνει την αγαστή μας συνεργασία με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου.

Τον Οργανισμό Λιμένα Ηρακλείου Α.Ε. και τον πρόεδρο & διευθύνοντα σύμβουλο του Ο.Λ.Η. κ. Απόλλωνα Φιλιππή για την παραχώρηση θέσης πρόσδεσης και παροχής νερού για τον πλωτήρα στον οποίο θα επικάθεται το σκάφος εντός της μαρίνας του ενετικού Λιμένα. Την εταιρεία Μινωϊκές Γραμμές Α.Ν.Ε. που δωρεάν ανέλαβε τη μεταφορά ενός Ι.Χ. αυ/του με συρόμενο τρέιλερ και το σκάφος, καθώς και τη μετακίνηση της ομάδας των εκπαιδευτών Υγρού Στοιχείου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.»