Στην… «ουρά» της Μέδουσας από σήμερα η Κρήτη

Στην καρδιά του καλοκαιριού, η Ελλάδα βρέθηκε στο έλεος της κακοκαιρίας, ενώ στην ουρά του κύματος της «Μέδουσας» εισέρχεται σήμερα η Κρήτη.

Ένας νεκρός, ένας αγνοούμενος, χαλαζόπτωση, ανυπολόγιστες ζημιές στις καλλιέργειες, πυρκαγιές από κεραυνούς, ζημιές σε εγκαταστάσεις, είναι η εικόνα σε όλη την Ελλάδα.

 

Στην ουρά του κύματος της «Μέδουσας» εισέρχεται σήμερα η Κρήτη.

Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα και αύριο:

Από χτες το απόγευμα ξεκίνησε να «καταφτάνει» στην Κρήτη η καταστροφική «Μέδουσα», με την κορύφωσή των φαινομένων να αναμένονται σήμερα, όχι βέβαια με την ένταση που εμφανίστηκαν στην υπόλοιπη Ελλάδα, όπως διαβεβαιώνει ο μετεωρολόγος κ. Μανόλης Λέκκας.

Βροχές στα βόρεια Κεντρικά και Δυτικά της Κρήτης αναμένονται έντονες βροχές, κυρίως από το μεσημέρι και έπειτα, οι οποίες στα ορεινά θα συνεχιστούν μέχρι και την Τετάρτη. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν, φτάνοντας μέχρι και τα 6 μποφόρ, ενώ στα βόρεια της Κρήτης ο κ. Λέκκας εφιστά την προσοχή στους κολυμβητές, λόγω κυμάτων, με τη μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας να φτάνει περί τους 26 βαθμούς.

Ενώ, από την Τετάρτη, μπορεί να έρθει ξανά ο ήλιος στην Κρήτη, όμως οι χαμηλές θερμοκρασίες και οι υψηλοί άνεμοι θα διατηρηθούν.

 

Ακούστε αναλυτικότερα τι δήλωσε ο κ. Λέκκας στο Ράδιο 9,84:

ΡεπορτάζΑγγέλα Δουλγεράκη

http://www.neakriti.gr/