Στην Παλιά Ηλεκτρική Χανίων οι 60 μετανάστες- Μετά απο καταδίωξη εντόπισαν το σκάφος

Σημαντική επιτυχία χθες για τους άνδρες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου που εντόπισαν καί ετοιμάζονται να ρυμουλκήσουν το λαθρεμπόρικο σκάφος από το οποίο φέρεται να αποβιβάστηκαν δεκάδες μετανάστες το πρωί της Παρασκευής στην περιοχή του Τερσανά Ακρωτηρίου.
Πρόκειται για ενα τουρκικό ιστιοφόρο 13 μέτρων που εντοπίστηκε από το ΠΛΣ119 Σκάφος του ΚΛΗ που από νωρίς βγήκε στο κατόπι του σκάφους. Το σκάφος με 3 Τούρκους διακινητές εντοπίστηκε πριν από λίγο νότια – νοτιοδυτικά της Σαντορίνης και αμεσως απέπλευσε από το λιμάνι του Ηρακλειου το μεγάλο σκάφος του λιμεναρχείου το ΑΒΕΚΙΝ 20 με προορισμό την περιοχή όπου εντοπίστηκε το σκάφος

Σκοπός του μεγάλου σκάφους ειναι να ρυμουλκήσει το τουρκικό ιστιοφόρο και να το οδηγήσει στα Χανιά Εκεί όπου συνολικά η Λιμενική αρχή Χανίων έχει αναλάβει τη δικογραφία για τους 60 μετανάστες, όπως αναφερουν τα limenika-nea.

Την ίδια ώρα οι μετανάστες, όπως τονίζουν τα haniotika-nea.gr στο Κλειστό Γυμναστήριο της Παλιάς Ηλεκτρικής των Χανίων μεταφέρθηκαν χθες αργά το μεσημέρι οι 60 μετανάστες που εντοπίστηκαν το πρωί στην περιοχή του Τερσανά Ακρωτηρίου.

Προηγήθηκε η καταγραφή τους στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων. Οπως προέκυψε, πρόκειται για 60 άτομα: 57 άνδρες, δύο γυναίκες και ένα παιδί 4 ετών. Ολοι τους, σύμφωνα με πληροφορίες, δηλώνουν Πακιστανοί.

Οπως είπαν τους αποβίβασε τα ξημερώματα σκάφος που είχε ξεκινήσει πριν δύο μέρες από τα παράλια της Τουρκίας και συγκεκριμένα από το Μπόντρουμ καθώς είχαν συμφωνήσει με τους διακινητές να τους πάνε στην Ιταλία. Οι διακινητές τους επιβίβασαν σε ιστιοφόρο το οποίο είχε δεμένη πίσω του μία βάρκα.

Τα ξημερώματα της Παρασκευής τους είπαν ότι έφτασαν στην Ιταλία. Τους έβαζαν κατά ομάδες στη βάρκα και σταδιακά τους αποβίβαζαν στη στεριά. Μόνο που η στεριά ήταν ο Τερσανάς.