Στις 12:30 το μεσημέρι, η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη!

Στις 12:30 το μεσημέρι, θα ξεκινήσει η τελετή της ενθρόνισης στον ιερό καθεδρικό ναό της Αγίας Φωτεινής

Με όλες τις τιμές, κλήρος και λαός θα υποδεχτoύν σήμερα, τον Σεβασμιότατο, νέο μητροπολίτη της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Κύριλλο, ο οποίος εκλέχτηκε ομόφωνα από τους 8 αρχιερείς των Μητροπόλεων της Κρήτης, ως ο αξιότερος μεταξύ ίσων, για να αναλάβει την πνευματική διοίκηση της χηρεύουσας Μητρόπολης μετά την εκδημία του αοιδίμου μητροπολίτη κυρου Ευγενίου.

Στις 10:00 το πρωί θα αναχωρήσουν από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης για την Ιεράπετρα σε πομπή οι 9 αρχιερείς, με επικεφαλής τον Σεβ. αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο.

Στις 11:15 θα γίνει μια σύντομη στάση της πομπής στην πλατεία του Ίστρου Καλού Χωριού, που αποτελεί την πρώτη ενορία της Ι.Μ. Ιεραπύτνης και Σητείας, παρότι ανήκει στον Δήμο Αγίου Νικολάου, όπου το νέο μητροπολίτη θα υποδεχτούν ο πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης π. Φιλάρετος Ζαχαριουδάκης, εφημέριος του Καλού Χωριού και θα απευθύνει σύντομα χαιρετισμό ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ Αντώνης Ζερβός.

Στις 12:00 το μεσημέρι η πομπή θα αφιχθεί στην μικρή πλατεία μπροστά στο παραλιακό ανοικτό Γυμναστήριο της Ιεράπετρας, στην αρχή της οδού Εμμ. Λαμπράκη, όπου θα έχει στηθεί εξέδρα έξω από το ξενοδοχείο ‘’Άστρον’’. Εκεί το νέο ποιμενάρχη θα υποδεχτεί ο δήμαρχος Ιεράπετρας κ Θεοδόσης Καλαντζάκης θα τον καλωσορίσει, θα του κάνει ένα συμβολικό δώρο και θα του ανακοινώσει την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, που τον ανακηρύσσει επίτιμο δημότη Ιεράπετρας.

Από εκεί θα ξεκινήσει λίγα λεπτά αργότερα η πορεία του ιερού κλήρου και του λαού που θα έχει συγκεντρωθεί, με τελικό προορισμό την Μητρόπολη.

Στις 12:30 θα ξεκινήσει η τελετή της ενθρόνισης στον ιερό καθεδρικό ναό της Αγίας Φωτεινής . Μετά το τέλος της τελετής ενθρόνισης θα τελεστεί από το νέο μητροπολίτη Τρισάγιο στον τάφο του αοιδίμου Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κυρού Ευγενίου.

Αύριο, Κυριακή 20 Νοεμβρίου, θα τελεστεί ο όρθρος και η θεία λειτουργία στον Ιερό καθεδρικό ναό της Αγίας Φωτεινής, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου.