Στις 28 Μαρτίου η δίκη για τον «μαϊμού» επενδυτικό σύμβουλο

Στις 28 Μαρτίου θα συνεχιστεί στο Τριμελές Εφετείο Ανατολικής Κρήτης η δίκη για τον «μαϊμού» επενδυτικό σύμβουλο ο οποίος πριν από περίπου δέκα χρόνια, είχε εξαπατήσει πολλούς ανυποψίαστους Ηρακλειώτες, αποσπώντας τους μεγάλα χρηματικά ποσά, δήθεν για να τα επενδύσει.

Ενώπιον της δικαιοσύνης οδηγείται μαζί κι ένα άλλο άτομο, με το οποίο ο επιχειρηματίας είχε στήσει την καλά οργανωμένη κομπίνα.

H υπεράσπιση ζήτησε αναβολή της δίκης όμως το δικαστήριο δεν ενέκρινε το αίτημα και διέκοψε για την άλλη Τρίτη.

Υπενθυμίζεται ότι ο εν λόγω άνδρας έπειθε τα θύματα του να του δώσουν μεγάλα χρηματικά ποσά, τα οποία στη συνέχεια θα επένδυε, προκειμένου να τους αποφέρουν τεράστια κέρδη.

Μάλιστα φρόντιζε να ενημερώνει τους ανυποψίαστους πολίτες, που είχαν πέσει στην παγίδα του ότι τα χρήματα βρίσκονταν σε καλά χέρια και ότι οι επενδύσεις ήταν επιτυχημένες, δίνοντας τους στη συνέχεια ακάλυπτες επιταγές.

Όπως αποκαλύφθηκε στη συνέχεια, ο απατεώνας επιχειρηματίας είχε εξαπλώσει την παράνομη δράση του και στην Κύπρο με συνεργούς δύο ακόμη άτομα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αρχές για να ξετυλίξουν το κουβάρι αυτής της απάτης έφτασαν μέχρι την Κύπρο ακολουθώντας τη… διαδρομή των χρημάτων καθώς σύμφωνα με την ομαδική μήνυση τα χρήματα έφυγαν από την Ελλάδα για Κύπρο και από εκεί στην Αμερική.