Στον εισαγγελέα περίεργη υπόθεση τουριστικής δραστηριότητας με σκιές παρανομίας

Εμπλέκονται Αιγύπτιοι και μεγάλη κρητική επιχείρηση

Μια περίεργη υπόθεση «παρατουρισμού» με φουσκωτούς, μαχαίρια και ίσως μαύρο χρήμα ερευνούν τις τελευταίες ώρες στο Ηράκλειο οι διωκτικές αρχές.

Στην υπόθεση φαίνεται να εμπλέκονται Αιγύπτιοι, Πολωνοί και γνωστή τοπική επιχείρηση, η οποία φαίνεται να δραστηριοποιείται και να συνδέεται μαζί τους, μισθώνοντας τα λεωφορεία της, παρά το γεγονός ότι οι διοικούντες της προσπάθησαν από την πρώτη στιγμή κιόλας να αποδείξουν ότι η σχέση τους με την υπόθεση είναι καθαρά συμπτωματική.

Στις εξηγήσεις που φαίνεται να έχει δώσει εκπρόσωπος της εταιρίας η ανάμειξη της εταιρικής του δραστηριότητας γινόταν χωρίς οι ίδιοι οι διοικούντες να γνωρίζουν το τί ακριβώς είχαν στήσει οι Αιγύπτιοι εγκέφαλοι του κυκλώματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του holidaynews.gr τα πλοκάμια του φερόμενου ως κυκλώματος φαίνεται να ξεκινούν από τα αεροδρόμια της Πολωνίας εκεί όπου οι Αιγύπτιοι μοίραζαν φυλλάδια, συστήνοντας στους ταξιδιώτες προς Κρήτη και πιθανόν αντίστοιχα προς τη λοιπή Ελλάδα, να αγοράζουν εκδρομές και ίσως λοιπές τουριστικές υπηρεσίες από τους κατά τόπους συνεργάτες τους στην Κρήτη κι όχι από τους επίσημους συνεργάτες των tour operators.

Έπειτα από παρακολούθηση και αναφορές που υπήρξαν προς τους θιγόμενους, χθες άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι του νήματος όταν κρητικός επιχειρηματίας αποκάλυψε μετά από συγκεκριμένο επεισόδιο τη δράση του φερόμενου κυκλώματος.

Αφού η κατάσταση σχεδόν εκτροχιάστηκε ανάμεσα στις δύο πλευρές, με φουσκωτούς να απειλούν τη πλευρά του ντόπιου επιχειρηματία επενέβη η αστυνομία, με άνδρες της ΕΛ.ΑΣ να εντοπίζουν ακόμη και μαχαίρι στο αυτοκίνητο των «φουσκωτών», ενώ έγιναν μηνύσεις και από τις δύο πλευρές.

Την ίδια ώρα οι φορείς του τουρισμού της Κρήτης φαίνεται να είναι ανάστατοι με το περιστατικό ενώ εξαπολύουν μύδρους και για την μεγάλη και γνωστή τοπική επιχείρηση που φαίνεται να συνεργαζόταν μαζί τους.

Εισαγγελική παρέμβαση ζητά ο Σύνδεσμος Τουριστικών Πρακτόρων

Την παρέμβαση του εισαγγελέα ζήτησε με αναφορά του σήμερα ο Σύνδεσμος Τουριστικών Πρακτόρων Κρήτης για το “παράνομο κύκλωμα” Αιγύπτιων και Πολωνών που διοργανώνουν “μαύρες” εκδρομές.
Η υπόθεση έφτασε σήμερα στο γραφείο του εισαγγελέα αφού “φουσκωτός” και επιχειρηματίας αλληλομηνύθηκαν και από εκεί άρχισε να ξεδιπλώνεται η δράση του “κυκλώματος”.

Ο Σύνδεσμος Τουριστικών Πρακτόρων Κρήτης με την αναφορά του ζητά από το εισαγγελέα να διατάξει έρευνα για τις “παράνομες” εκδρομές που διοργανώνουν Αιγύπτιοι και Πολωνοί πολλές φορές με το έτσι θέλω, αφού η …δουλειά γίνεται έξω από ξενοδοχεία και με επιθετικό τρόπο, ενώ όπως εκ των υστέρων αποκαλύπτεται δεν είναι πρώτη φορά που εργαζόμενοι σε τουριστικά πρακτορεία δέχονται απειλές.

Οι Τουριστικοί Πράκτορες μάλιστα άμεση παρέμβαση καθώς, όπως υποστηρίζουν κέρδη που έχει το κύκλωμα από τις εκδρομές δεν φορολογούνται και “κάνουν φτερά” για το εξωτερικό.

holidaynews.gr