Συνέχεια στους αγροτικούς αγώνες ζητά ο Αγροτικός Σύλλογος Αστερουσίων

 

Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΩΝ με σχετική ανακοίνωση, καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες της περιοχής να μην κάνουν πίσω στους αγώνες για επιβίωση, και μέσω του Συλλόγου, να συμπορευτούν με τα λαϊκά στρώματα της περιοχής, για νέους αγώνες.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

Καμία δικαστική απόφαση δε θα μας σταματήσει. Ο αγώνας μας είναι δίκαιος, είναι αναγκαίος για να επιβιώσουμε.

Η πολιτική που στοχεύει να τρομοκρατήσει τους μικρομεσαίους αγρότες ώστε να σταματήσουν τους αγώνες τους ενάντια στην ΚΑΠ, την ΕΕ και τα εφαρμοζόμενα αντιλαϊκά μέτρα, είναι η ίδια με των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, και συνεχίζεται και με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αφού δεν κατάφεραν να εμποδίσουν τους μικρομεσαίους αγρότες να βγουν στους δρόμους, αφού δε μπόρεσαν να σταματήσουν την κοινή δράση και συμμαχία με τους εργαζόμενους, εντείνουν τώρα την τρομοκρατία με καταδίκες στα δικαστήρια, με ποινικοποίηση του αγώνα των αγροτών, καταδικάζουν στελέχη του οργανωμένου κινήματος της μικρομεσαίας αγροτιάς, όπως το μονομελές πλημμελειοδικείο Λάρισας για τις κινητοποιήσεις του 2013.

Δεν πρόλαβε να περάσει ένας χρόνος από τότε που το οργανωμένο αγροτικό κίνημα απόσπασε από την κυβέρνηση το πάγωμα των «αγροτοδικείων», και τώρα τα διπλώνουν. Να γιατί ο αγώνας μας, ενώ είναι αποτελεσματικός, πρέπει να είναι διαρκείας.

Η μικρομεσαία αγροτιά πρέπει να δώσει απάντηση και στην καταστολή, αλλά και στο νέο κύμα της αντιλαϊκής πολιτικής που ετοιμάζει η κυβέρνηση, που πάνε χέρι-χέρι.

.ekriti