Σφάκα Σητείας: «Ταξίδι» σε ένα καταφύγιο ηρεμίας (video)

Ένα χωριό με βαθιά παράδοση και ιστορία, ανάμεσα στο βουνό και στη θάλασσα, η Σφάκα βρίσκεται στην εθνική οδό Σητείας – Αγ. Νικολάου. Η εικόνα της από μακριά εντυπωσιάζει. Σαν ένας γλάρος που έχει ανοίξει τα φτερά του.

Στη Σφάκα Λασιθίου συνεχίζονται τα οδοιπορικά της ΚΡΗΤΗ TV, η οποία βρέθηκε στη Σητεία αυτή τη φορά και απόλαυσε την απίστευτη φιλοξενία των κατοίκων του χωριού, ενώ έμαθε για την ιστορία και την παράδοση του τόπου.

Παράλληλα, συνάντησε ένα νέο αγρότη με σπουδές, ο οποίος αποφάσισε να εγκαταλείψει την Αθήνα και να βρει καταφύγιο στον τόπο καταγωγής του στη Σφάκα και στην ποιότητα ζωής που του προσφέρει σε σύγκριση με την Ελληνική πρωτεύουσα.

Οι κάτοικοι ασχολούνται με τη γεωργία, την κτηνοτροφία και τον τουρισμό. Οι νέοι στηρίζουν τον τόπο τους και ζουν εκεί , ενώ πολλοί είναι αυτοί που έχουν επιστρέψει από την Αθήνα , θέλοντας να βρουν καταφύγιο στη Σφάκα, στις αγροτικές δουλειές και στην ποιότητα ζωής που τους προσφέρει το χωριό σε σχέση με την πρωτεύουσα.

Φιλόξενοι άνθρωποι οι Σφακιανοί μαζεύονται κάθε βράδυ στα καφενεία του χωριού, νέοι και μεγαλύτεροι σε ηλικία και το γλεντούν με την ψυχή τους. Μουσική, χορός, ντόπιο καλό φαγητό, κρασί και ρακί.

 

Δείτε το βίντεο και το ρεπορτάζ:

ΡεπορτάζΦωτεινή Μαυροματάκηhttp://www.neakriti.gr/