Υπαγωγή στο άρθρο 99 διεκδικεί η γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου εξέδωσε προσωρινή διαταγή προστασίας των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας
Την υπαγωγή της στο άρθρο 99 διεκδικεί η εταιρεία αλυσίδας σούπερ-μάρκετ Ελίτ, η οποία διατηρεί επτά καταστήματα στο νομό Ηρακλείου και απασχολεί πλήρως 92 εργαζόμενους. Αν και η εταιρεία μέχρι στιγμής δεν οφείλει ούτε ευρώ σε δημόσιο, ΙΚΑ και σε μισθοδοσία, εκτιμά ότι με το νέο χρόνο ότι η κατάσταση θα είναι μη αναστρέψιμη για την επιβίωση της λόγω αδυναμίας ρευστότητας.

Όπως ειπώθηκε, η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε με την κατάρρευση της εταιρείας Μαρινόπουλος με την οποία υπήρχε συνεργασία. Η υπαγωγή στο άρθρο 99 θεωρείται μονόδρομος για την σωτηρία της αλλά και την διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Σήμερα, το Μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου εξέδωσε προσωρινή διαταγή προστασίας των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας ενώ στις 27 Ιανουαρίου θα συζητηθεί στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου η αίτηση ανοίγματος της διαδικασίας εξυγίανσης.

Το πρώτο βασικό βήμα επιτεύχθηκε και αυτό χαροποίησε τους εργαζόμενους, οι οποίοι ήταν παρόντες και ξέσπασαν σε χειροκροτήματα. Η αγωνία όλων είναι έκδηλη για το μέλλον της εταιρείας και κατ’ επέκταση για την τύχη των 92 εργαζόμενων, οι οποίοι στέκονται στο πλευρό της εργοδότριας εταιρείας, ελπίζοντας ότι με τον νέο χρόνο θα συνεχίσουν να έχουν την εργασία τους.
Τόσο ο δικηγόρος της εταιρείας, Γιάννης Παπαδάκης, όσο και ο δικηγόρος των εργαζομένων, Γιώργος Δρυγιαννάκης, εξέφρασαν την ικανοποίηση τους γι’ αυτό το πρώτο βήμα, αλλά και την αισιοδοξία τους για την διάσωση της εταιρείας.