Φρίκη: Με συρματοπαγίδα επιχείρησε να θανατώσει αδέσποτο

Νέο κρούσμα ακραίας κακοποίησης αδέσποτων αποκαλύφθηκε στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου όπου άγνωστος βασανίζει και θανατώνει συστηματικά αδέσποτα με συρματοπαγίδες.

Η αδέσποτη σκυλίτσα που ονομάζεται Αμέλια, βρέθηκε σε αυτή την κατάσταση να ψυχορραγεί αβοήθητη το βράδυ της Τετάρτης.

Πολίτες έβγαλαν τη συρματοπαγίδα από το λαιμό της και τη μετέφεραν σε κτηνιατρική κλινική καθώς εκτός από την προσπάθεια απαγχονισμού, έφερε και βαρύ τραύμα στο κεφάλι που έχει προκληθεί πιθανότατα από σφαίρα, είτε μπετόβεργα.

Η σκυλίτσα που κακοποιήθηκε

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες που αδέσποτο βρίσκεται σε τέτοια κατάσταση με πανομοιότυπη συρματοπαγίδα στο λαιμό.

«Είναι φρικιαστικό και απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει», όπως επισημαίνει η γραμματέας της Φιλοζωικής Ομάδας Σείριος Ηρακλείου κ. Νίκη Παλίδη η οποία κινείται καθημερινά στη ΒΙΠΕ Ηρακλείου, φροντίζοντας μαζί με λιγοστούς ακόμη φιλόζωους για τη σίτιση των αδέσποτων της περιοχής.

«Οι ενέργειες αυτές αποδεικνύονται συνήθως στοχευμένες και προέρχονται από «ανθρώπους της διπλανής πόρτας». Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι όποιος μπορεί αν μεταχειριστεί με αυτό τον τρόπο ένα αδέσποτο είναι απόλυτα ικανός και έτοιμος να βλάψει και τους ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα του. Γι αυτό πρέπει όποιος γνωρίζει οτιδήποτε και γι αυτό το περιστατικό και οποιαδήποτε άλλη περίπτωση κακοποίησης να το καταγγέλλει».

Στελέχη της Θηροφυλακής Κρήτης και Δωδεκανήσων με το σκύλο ανιχνευτή Ντάικα ξεκίνησαν από χθες εκτεταμένες έρευνες στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό συρματοπαγίδων και δηλητηριασμένων δολωμάτων καθώς τα κρούσματα θανάτωσης αδέσποτων στην περιοχή έχουν πολλαπλασιαστεί.

«Δηλητηριασμένα δολώματα και παγίδες για τα θηράματα συναντάμε καθημερινά στις έρευνες που κάνουμε, όμως απαγχονισμό όπως αυτόν πρώτη φορά συναντάμε» αναφέρει ο κ. Σπύρος Νηστικάκης ο εκπαιδευτής και χειριστής της Νάϊκα, από την Κρητική ομάδα Σκύλων ανιχνευτών που τις προηγούμενες ημέρες συμμετείχε σε ανάλογε έρευνες στο νησί της Ρόδου. «Δυστυχώς εδώ είναι περιοχή με πολλά αδέσποτα, κίνηση ανθρώπων και οχημάτων και η έρευνα δεν μπορεί να είναι όσο διεξοδική χρειάζεται. Όμως προσπαθήσαμε να βρούμε ίχνη και θα ξαναπροσπαθήσουμε όποτε ζητηθεί».

Στις έρευνες συμμετέχουν και εθελοντές της Φιλοζωικής Ομάδας Σείριος που αναζητούν τουλάχιστον ένα ακόμη αδέσποτο που χάθηκε ταυτόχρονα από το ίδιο σημείο το οποίο φαίνεται πως έπεσε θύμα του ίδιου δράστη, όμως δεν στάθηκε τυχερό όπως η βαρύτατα τραυματισμένη σκυλίτσα. Η Αμέλια σώθηκε κυριολεκτικά την ύστατη στιγμή καθώς έσπασε το σύρμα και με τη θηλειά στο λαιμό κατάφερε να φτάσει μέχρι το σημείο όπου εθελοντές σιτίζουν τα αδέσποτα της περιοχής.

ΡεπορτάζΈλλη Κοκάλη

http://www.neakriti.gr/