Run Greece: «Στόχος μας η ενίσχυση αθλητικού και πολιτιστικού τουρισμού»

«Θέλουμε το Ηράκλειο και η Κρήτη να γίνει σημείο αναφοράς για τη διοργάνωση αθλητικών γεγονότων.»

Στην Περιφέρεια Κρήτης δόθηκε συνέντευξη τύπου για το μεγάλο αθλητικό γεγονός Run Greece στο Ηράκλειο την Κυριακή 29 Απριλίου  .

Το λόγο πήρε πρώτος ο αντιπεριφερειάρχης Κρήτης κ. Ε. Κουκιαδάκης τονίζοντας πως το Run Greece που ξεκίνησε πριν από 6 χρόνια πλέον αποτελεί μεγάλο αθλητικό γεγονός.

«Έχουμε τις δυνατότητες και αντέχουμε να φιλοξενούμε τέτοιες διοργανώσεις. Θέλουμε να αυξηθούν οι χορηγοί για να προσελκύσουμε περισσότερους ξένους επισκέπτες και αθλητές. Στόχος μας εξάλλου είναι η ενίσχυση αθλητικού και πολιτιστικού τουρισμού, αλλά και η διοργάνωση αθλητικών γεγονότων που θα έχουν σημείο αναφοράς την Κρήτη και το Ηράκλειο.», ανέφερε ο ίδιος.

Ο κ. Βαρδαβάς από την πλευρά του δήλωσε: «Το Ηράκλειο βρίσκεται στην κορυφή, στην οποία είναι δύσκολο να κρατηθείς. Φέτος το μειονέκτημα της αλλαγής διαδρομής το κάναμε πλεονέκτημα. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να τρέξουν στην παραλιακή και να τερματίσουν σε Ολυμπιακό Στάδιο, όπως το Παγκρήτιο.»

Ο κ. Αντωνακάκης από τον ΣΕΓΑΣ είπε: » O κόσμος να χαρεί αυτό που μόνο ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει.»

Από την πλευρά του ο κ. Συριγωνάκης ανέφερε:» Πρόκειται για το κορυφαίο αθλητικό γεγονός της Άνοιξης. Είμαι σίγουρος για την επιτυχία της διοργάνωσης.»

Ο κ. Βουρεξάκης παρότρυνε τους γονείς να πάρουν μέρος μαζί με τα παιδιά τους.

 

Το Run Greece

Η δημοφιλής σειρά αγώνων δρόμου 5χλμ., 10χλμ. και Παιδιών αναμένεται και φέτος να συγκεντρώσει πλήθος κόσμου στο κέντρο της πόλης. Ερασιτέχνες και επαγγελματίες δρομείς κάθε ηλικίας θα συναντηθούν στη γραμμή εκκίνησης στο Παγκρήτιο Στάδιο προκειμένου να λάβουν μέρος σε μια αθλητική γιορτή που εκτός από αγωνιστικό χαρακτήρα, έχει για άλλη μια χρονιά, έντονο και το στοιχείο της κοινωνικής προσφοράς.

Φέτος οι δρομείς παράλληλα με τη συμμετοχή τους, θα προβάλουν και θα ενισχύσουν την πρωτοβουλία της WIND, μεγάλου χορηγού των αγώνων πόλης Run Greece, για τη στήριξη του παιδικού ξενώνα «Το Σπίτι Των Αγγέλων» του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου & Ν. Ηρακλείου.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης της διοργάνωσης, o κ. Μιχάλης Πλερωνάκης Υπεύθυνος Πωλήσεων και Καταστημάτων WIND, μεταξύ άλλων δήλωσε: «Με ιδιαίτερη χαρά η WIND δίνει για 6 η χρονιά το παρών στο Run Greece Ηράκλειο. Μέσα από μια σπουδαία αθλητική διοργάνωση δίνουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας, ευεξίας και προσφοράς σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Στον αγώνα της Κυριακής 29 Απριλίου είναι ευκαιρία να δείξουμε ποιοι είμαστε και να δυναμώσουμε τον παιδικό ξενώνα «Το Σπίτι των Αγγέλων». Παράλληλα, διακεκριμένοι αθλητές, μέλη της Εθνικής Ομάδας Στίβου, δείχνουν το δρόμο για υψηλές επιδόσεις με την ομάδα μας WIND Running Team ενώ στα κατάστημά μας «τρέχουν» μοναδικές προσφορές».

Η κα Μαίρη Παχιαδάκη, Πρόεδρος του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου & Ν. Ηρακλείου δήλωσε: «Την Κυριακή 29 Απριλίου 2018 μέλη και φίλοι του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου & Ν. Ηρακλείου συμμετέχουν στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, του πολιτισμού και της αλληλεγγύης για το Σπίτι των Αγγέλων. Ένα μεγάλο Ε υ χ α ρ ι σ τ ώ  στους Εμπνευστές, στους Διοργανωτές, στους Χορηγούς στους μικρούς και μεγάλους Συμπολίτες  μας που για άλλη μια φορά στηρίζουν το εθελοντικό έργο μας με τη συμμετοχή τους σ’ αυτό το «κίνημα δρόμου», το οποίο αναδεικνύει πως όταν ΘΕΛΩ ΜΠΟΡΩ και ιδιαίτερα όταν ο σκοπός είναι ΙΕΡΟΣ!»

Οι εγγραφές για το Run Greece Ηράκλειο έχουν ήδη ξεκινήσει. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν μέσω της ιστοσελίδας www.run-greece.gr ή με την υποβολή της σχετικής έντυπης αίτησης στα Γραφεία Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ Κρήτης.

 

 

Run Greece: "Στόχος μας η ενίσχυση αθλητικού και πολιτιστικού τουρισμού"

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη ήταν έξω από την Περιφέρεια Κρήτης αντιπολεμική συγκέντρωση για τη Συρία.

«Να σταματήσει το μακελειό στη Συρία, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας συριακό λαό», ήταν το σύνθημα εκείνων που έχουν συγκεντρωθεί.

Run Greece: "Στόχος μας η ενίσχυση αθλητικού και πολιτιστικού τουρισμού"