Το βιβλίο στα χέρια και την άποψη της Βασιλικής:  «Κόκκινα φύλλα» της Paullina Simons 

  Γράφει η Βασιλική Μολφέση  

 

Συναρπαστικό και με πολύ καλή μετάφραση είναι το αστυνομικό μυθιστόρημα της Paullina Simons με τίτλο «Κόκκινα φύλλα». Με μια ενδιαφέρουσα υπόθεση και πολύ ωραία δομημένη πλοκή κρατάει την αγωνία του αναγνώστη αμείωτη ως την τελευταία σελίδα.

22447076_10204090043288271_448885539_n

Όλα συμβαίνουν στο Πανεπιστήμιο του Ντάρτμουθ και στους γύρω από αυτό κοιτώνες , όπου μεταξύ άλλων φοιτούν η Κριστίνα, ο Άλμπερτ, ο Τζιμ και η Κόνι. Όταν το ένα κορίτσια θα βρεθεί δολοφονημένο στο διπλανό χιονισμένο δάσος οι τρεις φίλοι θα κριθούν ύποπτοι χωρίς άλλοθι και με παράξενη συμπεριφορά. Ποιος σκότωσε το κορίτσι και τι λόγους μπορεί να είχε;

Και γιατί το κορίτσι αυτό μια μέρα πριν το θάνατό της είχε γράψει τη διαθήκη της, ενώ ένα μήνα πριν είχε υποβάλλει αίτηση διαζυγίου από τον κρυφό ως τότε σύζυγό της; Πολλά τα ερωτήματα και πολύ περισσότερα τα μυστικά που θα αποκαλυφθούν στην πορεία της έρευνας που διεξάγει ο αστυνομικός ντετέκτιβ της περιοχής Σπένσερ Πάτρικ Ο’ Μάλεϊ, ο οποίος βιώνει τη δική του τραγική προσωπική ιστορία.

Ζωντανοί διάλογοι, όμορφες περιγραφές και υπέροχες εικόνες δίνουν παραστατικότητα στην υπόθεση και ο αναγνώστης μεταφέρεται στο χώρο και στον χρόνο να βιώνει τα συναισθήματα των ηρώων και να παρακολουθεί τις πράξεις τους.

Ευκολοδιάβαστο και καλογραμμένο βιβλίο γεμάτο ανατροπές ως το τέλος, με ανέλπιστη κατάληξη, που δεν αφήνει τον αναγνώστη να πλήξει από τα συνεχή γεγονότα και μυστικά που αποκαλύπτονται καθώς εξελίσσεται η υπόθεση. Από την σκηνή της εύρεσης του πτώματος και μετά, διαβάζεται απνευστί με αγωνία, μυστήριο και ένταση.

Η προσφορά της Κριστίνα στα «Κόκκινα φύλλα», ο αρραβώνας του Άλμπερτ με την Κόνι, ο ερωτευμένος Τζιμ, η μητέρα της που βρίσκεται μακριά κι άρρωστη, η αγαπημένη της γιαγιά κι ο νεκρός πατέρας της είναι ο απολογισμός της Κριστίνα την ημέρα των γενεθλίων της και τα πρόσωπα που παίζουν σημαντικό ρόλο.

Αγάπη, έρωτας, κακία, ζήλεια, μίσος, οργή, προδοσία και η απληστία που κυριαρχεί και σπέρνει τον όλεθρο, είναι ένας στρόβιλος συναισθημάτων γύρω από το νεκρό κορίτσι, χωρίς να βρεθεί φονικό όπλο, χωρίς αυτόπτη μάρτυρα, και αποτελεί μια σκοτεινή υπόθεση για τον ντετέκτιβ, ο οποίος προσπαθεί να διαφωτίσει και βρίσκεται μπλεγμένος σε κατεστραμμένες ζωές και πολύπλοκες αθλιότητες.