Ακης, το άλλοθι της αμετανόητης Ελλάδας…

Απέραντη θλίψη για την κατάντια μας.

Απ’ όποια σκοπιά κι’ αν το προσεγγίσεις…

Η εμβληματική φιγούρα της διαφθοράς και της διαπλοκής στην Ελλάδα, το πρόσωπο που με τις πράξεις και την οίηση που τον διέκρινε προσφέρθηκε ως αποδιοπομπαίος τράγος προκειμένου να ικανοποιηθούν τα οργισμένα πλήθη και να σωθούν οι πάμπολλοι, ίσως και χειρότεροι, όμοιοί του που εξακολουθούν να διαπρέπουν ανενόχλητοι, “αποκαθαρμένοι”, βγήκε από την φυλακή με την ίδια αλαζονεία και υπεροψία που μπήκε. Το γνωστό “άκειο” υφάκι, ίχνος μεταμέλειας, ούτε καν ένα «ευχαριστώ» στην πολιτεία που του χάρισε ένα υπόλοιπο 15 ετών κάθειρξης. Και “απειλές” για την επικείμενη ρεβάνς του…

Προσβλητικός και υπερόπτης, επιτέθηκε στην δημοσιογράφο που του έκανε το ερώτημα που βρίσκεται στα χείλη όλων των Ελλήνων, “ποιοι έδωσαν τα 200.000 ευρώ της εγγύησης;”, θεωρώντας το θέμα… διαδικαστικό! Λες και το ποσό, όσα θα εξασφαλίσει ένας (τυχερός) εργαζόμενος στα επόμενα 15 χρόνια της ζωής του, είναι ασήμαντο, ανάξιο λόγου. Ένας κακομοίρης, εμφανώς σοβαρά άρρωστος υπερήλικας, που συμπεριφέρεται ξεκομμένος, λες, από την πραγματικότητα που καλείται ν’ αντιμετωπίσει. “Ελεύθερος”, αλλά αποσυνάγωγος, ερημίτης ναυαγός σε μια κοινωνία που δεν θα τον βλέπει καν…

Εμφανώς προετοιμασμένη , αν και ολιγομελής, η ομάδα “υποδοχής” του έξω από τα κάγκελα του Κορυδαλλού, το απαραίτητο σκηνικό “λαϊκής στήριξης” για τα συγκεντρωμένα τηλεοπτικά συνεργεία. Και απερίσκεπτη για τις εντυπώσεις που δημιούργησε, η επιλογή του αυτοκινήτου που τον παρέλαβε, ένα θηριώδες τζιπ της εποχής των… αστακομακαρονάδων και των προκλητικών γαμήλιων δεξιώσεων στο παρισινό “George V”… Θα του πάρει χρόνο να εξοικειωθεί (και αν…) πόσο μάλλον να αισθανθεί ασφάλεια και θαλπωρή στην νέα του πραγματικότητα ο κ. Τσοχατζόπουλος. Η ποινή του, από δω κι’ εμπρός, θα είναι ίσως πιο αφόρητη από εκείνη πίσω από τα κάγκελα.

Κι’ από την άλλη πλευρά, η πολιτεία. Η θεσμική πολιτεία που έδειξε πως, αδιάφορα από τον ιδεολογικό μανδύα που περιβάλλεται, παραμένει ατσαλάκωτα σιδηρά, εκδικητική, προσχηματική, αλόγιστα “παραδειγματική”.

Ο Άκης, είναι πλέον σήμερα ένα ανήμπορο, εξασθενισμένο απολειφάδι όχι μόνο αυτού που κάποτε υπήρξε και εμβληματικά εκπροσωπούσε, αλλά και ενός απλού “κανονικού” ανθρώπου. Ξεδοντιασμένο (και κυριολεκτικά), ανίκανο να απειλήσει ή να διαπράξει απλό καθημερινό παράπτωμα, όχι έγκλημα, μια αξιοθρήνητη φιγούρα, που μόνο ανοχή και λήθη έχει να δικαιούται. Κι’ αυτό, δεν είναι διόλου εύκολο να το αποδεχθεί ένας “Άκης”…

Αποδεδειγμένα βαριά άρρωστος και γέρων, και έχοντας εκτίσει το 1/4 της καταδίκης του, έπρεπε να αφεθεί ελεύθερος (υπό όρους, βέβαια) να πάει στο σπίτι του. Είναι το λιγότερο ακατανόητο (και προκλητικά απαράδεκτο) να ορίζεται για την αποφυλάκισή του, εκτός από τους όρους ασφαλείας περί μη διαφυγής του, και το υπέρογκο ποσό των 200.000 ευρώ! Την ώρα που η σημερινή κυβέρνηση, έχει νομοθετήσει για την άνευ όρων αποφυλάκιση καταδικασμένων ακόμη και για εγκλήματα κατά της ζωής ανθρώπων, με αποτέλεσμα πολύ πρόσφατα να παραστούμε μάρτυρες τέλεσης νέων εγκλημάτων, από αποφυλακισμένους εγκληματίες την επομένη κι’ όλας της χαριστικής τους αποφυλάκισης… Και ως να μην έφθανε αυτή η εξάντληση της αυστηρότητας του νόμου στην περίπτωση της ιλιγγιώδους εγγυοδοσίας των 200.000 ευρώ για τον ημιθανή Άκη, ήρθαν και οι ποταπές, λαϊκίστικες “προσθήκες”, να καταβάλλει άλλες 3.000 ευρώ για το.. “πόθεν έσχες”, να προσκομίσει το διαβατήριο που ήδη του είχε κατασχεθεί!

Και η σύζυγός του Βίκυ, σε μια σοβαρή και ευνομούμενη πολιτεία που δεν θα είχε εκδικητικά-παραδειγματικά κίνητρα, ούτε θα βολευόταν με… “άλλοθι” για την σαπίλα που ή ίδια καλλιεργούσε με άνεση και προκλητικότητα, δεν θα έπρεπε να πάει καν φυλακή. Την χρειαζόταν τον ανήλικο παιδί της.

Αυτά τα αυτονόητα (και χαρακτηριστικά μιας ευνομούμενης δημοκρατικής πολιτείας…), ούτε που πέρασαν από το μυαλό των πολιτικών μας ταγών. Να μην θεωρηθεί ότι κάνει αβάντες στην…παλιά διαπλοκή-την ώρα που η… νεόκοπος λοβιτούρα χωρίς αιδώ δηλώνει την μια “λαγός” (της κυβέρνησης) για ν’ ανέβει το τίμημα για τις τηλεοπτικές άδειες, κι’ από την άλλη ότι θα πάρει μεγάλο κανάλι και μεγάλη εφημερίδα “γιατί στην Ελλάδα, αν δεν έχεις στήριξη, δεν κάνεις δουλειές…”!

Ακόμη και στην Ελλάδα του Πούτιν, συγγνώμην του Τσίπρα εννοούσαμε…

Πηγή: iefimerida.