Κλείσατε MEGA-BHMA-NEA, προσοχή μην κλείσετε και την… ΑΥΓΗ

«Έτσι ξαφνικά» το Βήμα και τα Νέα, οι ιστορικές εφημερίδες του ΔΟΛ, του Χρήστου Λαμπράκη, σταματάνε την έκδοσή τους, μια εβδομάδα αφού είχε τοποθετηθεί εκεί ο Βασίλης Μουλόπουλος κατευθείαν απ’ την «Αυγή»! Ο κ. Μουλόπουλος είχε πάει, υποτίθεται για την εξυγίανση του ΔΟΛ!

Του Θέμου Αναστασιάδη

Τι εξυγίανση είναι αυτή; Η εγχείρηση πέτυχε αλλά ο ασθενής απεβίωσε ή μήπως τον σκότωσαν για να πουλήσουν φθηνά τα βασικά όργανά του;

Μήπως ο σύντροφος Μουλόπουλος πήγε στον ΔΟΛ από την «Αυγή» με αποστολή, ή μεθόδευση, να κατέβουν τα ρολλά;

Είναι δυνατόν να πιστέψει κανείς ότι μια εβδομάδα πριν δεν ήξερε τι θα συνέβαινε; Μήπως εδώ έχουμε να κάνουμε με σχέδιο που εκπονήθηκε σε χρόνο ρεκόρ;

Παρότι δεν βλέπουμε να κλαίνε οι «σύντροφοι» για το συγκρότημα του ΔΟΛ, σαν κάποια κοράκια επαγγελματίες-μοιρολογίστρες σε «προαναγγελθείσα» κηδεία, εγείρονται πολύ σόβαρα ερωτήματα συνταγματικού έως και… καθαρά ποινικού χαρακτήρα!

Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, όλα τα Μέσα Ενημέρωσης, όσα είχαν προαναγγείλει οι κυβερνώντες ότι είναι ο στόχος τους, τα έκλεισαν.

Τα δεδομένα μιλάε από μόνα τους. Το Mega έκλεισε για λόγους που δεν κατάλαβε κανείς εργαζόμενος, αφήνοντας στο δρόμο εκατοντάδες οικογένειες ενώ δεκάδες εκατομμύρια κάθονται στο ταμείο του καναλιού… Είναι πια σαφές ότι υπήρξε όμηρος και θύμα συναλλαγής από ένα τουλάχιστον μέτοχό του «νταβατζή», γιατί απ’ ότι φαίνεται οι μεγαλοεπιχειρηματίες τη γλυτώνουν, τα χρέη τους… διακτινίζονται και μόνον τα Μέσα και οι δημοσιογράφοι, ως εργαζόμενοι, την πληρώνουν. Καλό κόλπο, ε;

Τώρα ο ΔΟΛ.
Πέρα από το πολύ σοβαρό θέμα των εργαζόμενων και των εκατοντάδων οικογενειών, υπάρχει το μειζόν αγαθό της Δημοκρατίας, της πολυφωνίας και της ελευθερίας έκφρασης των Μέσων Ενημέρωσης που δείχνει να πνίγεται συστηματικά σε στυλ Ουγγαρίας ή για να είμαστε πιο επίκαιροι α-λά Τραμπ.

Μπορεί για εκείνους το να βρίζεις το CNN και το BBC να μην έχει άμεσα αποτελέσματα, εδώ όμως μετράμε θύματα.

Όλοι ξέρουν ότι πέρα απ’ τα εγγενή προβλήματα του Τύπου και πέρα απ’ τα ειδικά λάθη σε χειρισμούς και ιδιαιτερότητες που είχε ο ΔΟΛ, και τις βαρύτατες ευθύνες του τελευταίου εκδότη και ιδιοκτήτη του, θα βρίσκονταν για πλάκα πέντε επενδυτές, «καθαροί» και όχι «λαγοί» ή… «χορτολιβαδικοί», για να σώσουν τίτλους όπως «το Βήμα» και «τα Νέα»

Δεν έρχονται όμως, είτε γιατί από μόνοι τους φοβούνται μην μπλέξουν με το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ που έχει στοχοποιήσει στο ανώτερο δυνατό επίπεδο συγκεκριμένα Μέσα, είτε (και εδώ μιλάμε με πλήρη γνώση) γιατί προειδοποιούνται σαφώς να μην ανακατευτούν και να μην σώσουν τα Media που δεν είναι αρεστά στο καθεστώς!

Με δυο λόγια, μπορεί ο ΔΟΛ να χτυπήθηκε εξαιτίας της γενικής κρίσης (τίποτα δεν μένει όρθιο επί ΣΥΡΙΖΑ) όμως τα ρολά κατέβηκαν επί τούτου και μάλιστα με την πρωτοφανή και προκλητική παρουσία του συντρόφου απ’ την «Αυγή» κυρίου Μουλόπουλου εν είδει τελετάρχη εκκαθαριστή.

Μοιάζει -αν δεν πρόκειται για σατανική σύμπτωση- σαν να τον έβαλαν μια εβδομάδα πριν εκεί για να προειδοποιήσουν προς κάθε κατεύθυνση να μην ανακατευθεί κανείς στην προγραμματισμένη σφαγή.

Αν δεν αντιδράσουμε ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΜΙΚΑ οι δημοσιογράφοι, το μέλλον θα είναι πολύ σκοτεινό για την ελευθερία των Μέσων στην Ελλάδα αλλά τελικά για τις ελευθερίες του ίδιου του πολίτη που δεν θα βρίσκει πώς να διαμαρτυρηθεί όταν θα του έρχεται το 5ο και το 6ο Μνημόνιο.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ ότι με όσες δυνάμεις έχουμε δεν θα μείνουμε… απαθείς και ανενεργοί στην εγκληματικής εμπνεύσεως πολιτική επιχείρηση εξόντωσης της δημοσιογραφίας με ό,τι αυτό σημαίνει.

Προσκαλούμε όλα τα Media και τους δημοσιογράφους σε εθνικό μέτωπο κατά της ξεκάθαρης απειλής αφανισμού. Για όλους βαράει η καμπάνα. Ξεσηκωθείτε από παντού και ειδικά από τα μπλογκς, τα σάιτς, το facebook, το twitter και όλα τα social media εναντίον του serial-ΣΥΡΙΖΑ-killer των Μέσων γιατί την άλλη φορά που θα χτυπήσει το κουδούνι και για σας δεν θα είναι ο γαλατάς…

Ας προσέξουν εν τω μεταξύ μήπως πάνω στη φόρα τους, εκτός από το Mega κλείσουν και την «Αυγή» ως ύποπτη για συνεργασία με συγκροτήματα «διαπλοκής» λόγω… Μουλόπουλου.

Όπως θα ξέρει και ο πολυμαθής καλός δημοσιογράφος τα πρώτα μαχαιρώματα είναι τα συντροφικά… Σε καθαρίζουν αφού κάνεις τη βρώμικη δουλειά.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ