Τι είναι το Κάρμα;

Σίγουρα όλος ο κόσμος νομίζει ότι ξέρει την απάντηση και είναι της μόδας να λέμε «έχει κακό Κάρμα», ή κάτι παρόμοιο. Όμως η αντίληψη που έχει ο πολύς κόσμος για το κάρμα, είναι εντελώς λανθασμένη.

Το Κάρμα είναι ινδική λέξη που σημαίνει Χρέος. Και από εδώ ξεκινάει η παρεξήγηση. Υπάρχει μια σύνδεση του Κάρμα με την αμαρτία, με τη λογική ότι κάτι έκανα σε προηγούμενη ζωή και το πληρώνω τώρα. Με ατυχίες . Αυτή η αντίληψη ξεκίνησε και σαν ένα ύπουλο ψέμα των βραχμάνων απέναντι στις πάμπτωχες κάστες των Ινδών: πήραν μια σωστή αρχή, το Κάρμα και το έδωσαν τελείως στρεβλά. Και αυτό γιατί βόλευε να θεωρεί ο πιστός πως για τη μιζέρια του, τη δυστυχία του, τη φτώχια του φταίει ο ίδιος που σε κάποιο προηγούμενη ζωή είχε αμαρτήσει και τώρα πληρώνει το χρέος του. Επιεικώς, ανοησίες. Πρόκειται για ένα είδος ευγενούς ψεύδους, όπως αυτά που ονειρευόταν και ο Πλάτωνας στην Πολιτεία του, και είχε σκοπό να λέει στους παρακατιανούς ότι το αίμα τους είναι μολυσμένο και βαρύ, σιδηρούχο, ενώ των Κυβερνητών ήταν ελαφρύ και είχε χρυσό μέσα. Το ήξερε ότι είναι ψέμα, αλλά σκόπευε να το πει για να μην αντιμετωπίσει ποτέ εξέγερση. Το ίδιο είναι και το Κάρμα των Ινδών, με τη στρεβλή του εκδοχή.

Στην πραγματικότητα το Κάρμα είναι μια ανταποδοτική αρχή ενεργειακού τύπου, η οποία βοηθάει μεν στην εξέλιξη των ψυχών, αλλά όχι εκδικητικά, ούτε τιμωρητικά. Οι ψυχές δεν δικάζονται – ο άνθρωπος καλά θα κάνει να καταλάβει ότι το σύμπαν δεν είναι τόσο μυωπικό που να τιμωρεί τα παιδιά του. Ο άνθρωπος είναι συμμέτοχος και δημιουργός της μοίρας του απόλυτα. Το Κάρμα το κανονίζει και το αποφασίζει και το χτίζει ο ίδιος. Το πώς το κάνει αυτό, θα είναι το θέμα της στήλης μας στο μακρύ ταξίδι που ξανοιγόμαστε.

Η Σελήνη είναι – αυτή τη στιγμή – η βασίλισσα των ψυχών και αντίστοιχα του Κάρμα. Δεν ήταν πάντα έτσι, για τον απλούστατο λόγο ότι η Σελήνη δεν ήταν πάντα εδώ! Η Σελήνη, Η Κυρία αυτή, είναι ένα εντελώς παράδοξο φαινόμενο και είναι τουλάχιστον αφελείς όσοι νομίζουν ότι κατέχουν τα μυστικά της.

Οι αρχαίοι Έλληνες παραδέχονταν – μαζί με  πολλούς άλλους λαούς, ότι η Σελήνη ήταν ο «σταθμός υποδοχής» των ψυχών, όταν τελείωνα το γήινο ταξίδι με το συγκεκριμένο σώμα . Από τη Σελήνη έρχονται οι οδηγίες για το επόμενο ταξίδι. Μια λογική ερώτηση είναι: αν η Σελήνη δεν ήταν από πάντα εδώ, δεν υπήρχαν πριν ψυχές; Βεβαίως και υπήρχαν. Αλλά ο σταθμός τους ήταν η Αφροδίτη και κρατήστε το αυτό. Και επρόκειτο ΓΙΑ ΑΛΛΟ ΕΙΔΟΣ ψυχών. Μιλάμε για προκατακλυσμιαίους ανθρώπους, που ήταν ένα εντελώς άλλο είδος. Και με άλλη ψυχή, δεμένη στις ενέργειες της Αφροδίτης.

Από τη στιγμή που η Σελήνη διαπιστώθηκε ότι ορίζει το ταξίδι των ψυχών, διαπιστώθηκε και η δύναμή της να ορίζει το πεπρωμένο μέσω των δεσμών της, του Βόρειου και του Νότιου. Αυτά είναι στην ουσία δύο σημεία στα οποία η τοχιά της Σελήνης τέμνει την εκλειπτική. Είναι αστρονομικά δεδομένα και απολύτως μετρήσιμα. Ο Βόρειος Δεσμός είναι το σημείο της εκλειπτικής που σημειώνεται όταν η Σελήνη περνά από το βόρειο στο νότιο ημισφαίριο και ο Νότιος Δεσμός είναι το κατοπτρικά αντίθετο σημείο. Δηλαδή σε όποιο ζώδιο είναι ο Βόρειος Δεσμός, ο Νότιος βρίσκεται στο πολικό του, επί παραδείγματι αν ο Βόρειος Δεσμός είναι στον Κριό, ο Νότιος θα είναι στον Ζυγό. Αλλά και αντίστροφα, αν ο Νότιος είναι στον Κριό, ο Βόρειος θα είναι στον Ζυγό. Ξέρετε γιατί έχει πολύ ενδιαφέρον αυτό; Γιατί κανονικά δεν θα έπρεπε να συμβαίνει! Είναι εντελώς αδύνατον – για σκεφτείτε το – για εντελώς τυχαίους λόγους, δύο αστρονομικά σημεία να σημαδεύουν με τέτοια ακρίβεια τοβ Ζωδιακό. Μα, αυτόν τον ρόλο παίζει η Σελήνη, είναι η αντένα και ο σταθμός λήψης του Ζωδιακού…Το πόσο σημαντικό ρόλο παίζει στη ζωή μας, και με τι ένταση την καθορίζει θα το διερευνήσουμε με πολλή προσοχή. Πρόκειται για ένα από τα βαθύτερα ζητήματα της αστρολογίας αλλά και του μυστικισμού και θα το προσεγγίσουμε με τη σοβαρότητα που του αρμόζει, χωρίς να σας κρύψουμε τίποτα. Γιατί σε αυτό το πεδίο ακόμα και αυτοί οι λίγοι που γνωρίζουν κρύβουν… Γιατί πρόκειται για το μυστικό που μπορεί να αλλάξει τις ζωές όλων μας και ουσιαστικά μας δίνει το κλειδί να ελευθερωθούμε από δουλείες που μας καταπιέζουν . Ακολουθήστε μας στο μονοπάτι του φεγγαριού. Στο τέρμα του δρόμου σας περιμένει η ελευθερία σας.

Σε απασχολούν αναπάντητα ερωτήματα; Θέλεις να μάθεις πως θα εξελιχθεί η κατάσταση στα αισθηματικά σου; υπάρχει τρίτο πρόσωπο στην σχέση σου; έχεις σχέση με παντρεμένο; θέλεις άμεσα επανασύνδεση; Θέλεις να γνωρίζεις τι έρχεται στα επαγγελματικά σου;