Πέντε τρόποι για να σας τραβήξει την προσοχή το παιδί

Θέλουν να είναι στο επίκεντρο

Όλα τα παιδάκια απολαμβάνουν να βρίσκονται στο επίκεντρο των εξελίξεων και να ασχολούνται οι πάντες μαζί τους. Αυτή τους η επιθυμία άλλοτε εκδηλώνεται με θεμιτούς και άλλοτε με αδόκιμες μεθόδους. Μάθετε περισσότερα:

Ένας έμμεσος τρόπος για να προσελκύσουν ή να διατηρήσουν την προσοχή σας πάνω τους είναι το κλάμα. Είναι εκείνες οι φορές που αντιλαμβάνεστε ξεκάθαρα ότι το κάνουν εντελώς επιτηδευμένα, χωρίς να υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος.

Παρεμφερής αντίδραση είναι η γκρίνια. Βλέπουν ότι δεν μπορούν να πάρουν αυτό που θέλουν, παρατηρούν ότι πάτε να απομακρυνθείτε, όμως δεν το αφήνουν να περάσει έτσι και αρχίζουν την γκρίνια, παίζοντας τα ρέστα τους!

Σε δημόσιους χώρους, όπως για παράδειγμα στην παιδική χαρά, κάνουν εντυπωσιακά (όσο και επικίνδυνα ορισμένες φορές) πράγματα για να δείξουν ότι μεγάλωσαν και μπορούν να κάνουν τα πάντα.

Σε άλλες περιπτώσεις απλά φωνάζουν «μαμά» ή «μπαμπά» για να γυρίσετε να τα κοιτάξετε και να πάρουν την επιβράβευσή σας. Όχι πως γίνεται πάντα αυτό που έχουν στο μυαλό τους, όμως αυτό είναι άλλο θέμα…

Τέλος, ο πιο θεμιτός και μη συνειδητός ενδεχομένως τρόπος των παιδιών να τραβήξουν την προσοχή σας είναι με τα πραγματικά κατορθώματά τους. Είτε αυτά λέγονται σχολικές επιδόσεις, είτε κατακτήσεις νέων δεξιοτήτων, είτε σωστές συμπεριφορές και άλλα παρόμοια.

mother.gr