Έκρηξη βόμβας στην οδό Ιπποκράτους στα Εξάρχεια – Το σπίτι της Εισαγγελέως Τσατάνη ήταν ο στόχος!

Έκρηξη σημειώθηκε στην οδό Ιπποκράτους 112 στα Εξάρχεια στις 22.40

Αν και αρχικά θεωρήθηκε ως στόχος το βιβλιοπωλείο «Ελεύθερη Σκέψη» που στεγάζεται στο ισόγειο της πολυκατοικίας, νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην ίδια πολυκατοικία διαμένει η εισαγγελές εφετών Γεωργία Τσατάνη.

Μάλιστα αργά το βράδυ ο δικηγόρος της κας Τσατάνη με δηλώσεις του κατήγγειλε ότι στόχος της βομβιστικής επίθεσης ήταν η κα Τσατάνη

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=vph06zCM-ME?enablejsapi=1&autoplay=0&cc_load_policy=0&iv_load_policy=1&loop=0&modestbranding=0&rel=1&showinfo=1&playsinline=0&autohide=2&theme=dark&color=red&wmode=opaque&vq=hd720&controls=2&]

Είχαν προηγηθεί δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στις 22.20 στην Εφημερίδα των Συντακτών και στο zougla.gr για τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού. Μάλιστα η έκρηξη σημειώθηκε σχεδόν 10 λεπτά νωρίτερα από το χρονικό όριο που έδωσε ο άγνωστος.

Από την έκρηξη σημειώθηκαν υλικές ζημιές σε καταστήματα και σταθμευμένα οχήματα. Μάλιστα ένα όχημα που φέρεται να είναι αστυνομικού της ασφάλειας της κας Τσατάνη υπέστη σοβαρές ζημιές και εξετάζεται αν η βόμβα είχε τοποθετηθεί κάτω από το συγκεκριμένο όχημα.

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών ο άγνωστος άνδρας μιλώντας καλά τα ελληνικά, τηλεφώνησε στις 22:22 το βράδυ στα γραφεία της υποστηρίζοντας ότι έχει τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός στην οδό Ιπποκράτους 112, στα Εξάρχεια, ο οποίος θα εκραγεί σε 25 λεπτά.

«Δεν είναι φάρσα, πες στην αστυνομία ότι θα μαζεύει τους ανθρώπους από τα παράθυρα», τόνισε χαρακτηριστικά ο άνδρας, ο οποίος υπαγόρευσε το κείμενο για δεύτερη φορά πριν κλείσει το τηλέφωνο.

Εισαγγελέας Εφετών

Η εισαγγελέας εφετών Γεωργία Τσατάνη είχε προκαλέσει πολιτικό σάλο με την κατάθεση αναφοράς σε βάρος του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου,κατηγορώντας τον για ευθεία παρέμβαση στο έργο της με τη μορφή της απειλής. Οι καταγγελίες αφορούσαν την υπόθεση του επιχειρηματία Βγενόπουλου, την οποία έβαλε στο αρχείο η εισαγγελέας.

«Απόψε εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός στην είσοδο της οικίας που διαμένει η κ. Γεωργία Τσατσάνη, εισαγγελέας Εφετών. Σας το ανακοινώνουμε διότι αν και είχε ζητήσει αύξηση των μέτρων φύλαξης, αντιθέτως η Πολιτεία μείωσε τη φύλαξή της, αφαιρώντας κάποιους από τους φύλακές της», δήλωσε ο δικηγόρος της κ. Τσατάνη, Θεμιστοκλής Σοφός. Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι η εισαγγελέας είχε υποβάλει ένσταση στο τοπικό Α.Τ. στην οποία ζητούσε την αύξηση ή τη διατήρηση των ανθρώπων στη φύλαξή της, η οποία, σύμφωνα με τον δικηγόρο της, δεν απαντήθηκε καν. «Ο κίνδυνος αυξήθηκε και απόψε είχαμε αυτό το αποτέλεσμα. Απόψε εξερράγη ο εκρηκτικός μηχανισμός, από τον οποίο κινδύνευσε η ζωή της ίδιας και των κατοίκων που ζουν πέριξ της οικίας της», συμπλήρωσε ο κ. Σοφός.

(πηγή φώτο: twitter.com/xstefanou)