Αναδίπλωση Φωτίου μετά τις αντιδράσεις για τα επιδόματα των τριτέκτων -Σκέψεις για επανεξέταση

Οι  τριγμοί και οι αντιδράσεις που έχουν προκληθεί  στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ από τη  μείωση των επιδομάτων στις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες ανάγκασαν την Θεανώ Φωτίου να αφήσει ανοιχτό σήμερα, μιλώντας στη Βουλή, το ενδεχόμενο επανεξέτασης αυτών των μειώσεων.

«Πράγματι οι δυο  υψηλότερες εισοδηματικά  κατηγορίες θα δουν μειώσεις. Είμαστε εδώ ακόμη και τις μειώσεις αυτές να δούμε πως θα τις αντιμετωπίσουμε» είπε η κ. Φωτίου ενώ ταυτόχρονα εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας χαρακτηρίζεται στους βουλευτές της υποκριτές.

«Ελέχθησαν υπερβολές και  ψεύδη. Δεν  θίγονται τα  οικογενειακά  επιδόματα , ξαναλέμε το άρθρο αφορά 800.000 οικογένειες, όσες παίρνανε θα ξαναπάρουν. Από αυτές οι 738.000 θα δουν μεγάλες αυξήσεις. Πολύ μεγάλες, με 1 και 2 παιδιά, από 40 ευρώ  το μήνα θα πάει 70 ευρώ  και από 80 ευρώ τα 2  θα πάρει 140 το μήνα. Αυτό δεν το θεωρείτε επιδότηση δημογραφικού προβλήματος; Ακόμη  από τις 100.000 τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες  οι 50.000 θα δουν μεγάλες αυξήσεις μέσα  σε 2 μήνες. Δηλαδή οι  τρίτεκνοι θα πάρουν 420 ευρώ επιπλέον» ανέφερε η κ.Φωτιου.