Απίστευτο: Μόλις τέσσερα ραντάρ για την ταχύτητα σε ολόκληρο το εθνικό δίκτυο της χώρας!

Στη σήραγγα Αρτεμισίου η Τροχαία πιάνει τους παραβάτες οδηγούς με τις κάμερες – ραντάρ ενώ στους υπόλοιπους αυτοκινητοδρόμους τα όρια ταχύητας ελέγχονται μόνο με χειροκίνητα μέσα

Και όμως αληθινό… Ο έλεγχος ταχύτητας στη χώρα είναι ουσιαστικά ανύπαρκτος καθώς σε ολόκληρο το εθνικό δίκτυο υπάρχουν μόλις τέσσερις κάμερες – ραντάρ της Τροχαίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την «Καθημερινή», μόνο στη σήραγγα Αρτεμισίου η Τροχαία πιάνει τους παραβάτες οδηγούς με τις κάμερες – ραντάρ ενώ στους υπόλοιπους αυτοκινητοδρόμους τα όρια ταχύτητας ελέγχονται μόνο με χειροκίνητα μέσα, αν και όποτε διατίθενται αστυνομικοί από την Τροχαία αυτοκινητοδρόμων. Ανάλογες συσκευές είχαν τοποθετηθεί την προηγούμενη δεκαετία σε πολλά σημελια της Εγνατίας Οδού τα οποία όμως δεν λειτουργούν πια.

Το πρόβλημα εδώ είναι ότι -όπως σημειώνει η εφημερίδα- η Τροχαία δεν έχει εκφράσει την πρόθεση να τοποθετήσει κάμερες και στους νέους αυτοκινητοδρόμους.

Αντίθετα με το νέο εθνικό δίκτυο, στην Αττική Οδό λειτουργούν 14 ραντάρ της Τροχαίας αλλά και αυτό το σύστημα φαίνεται να υπολειτουργεί αφού η κλήση στον απερίσκεπτο οδηγό μπορεί να παραδοθεί ακόμη και δύο χρόνια μετά.