Δημοσκόπηση: Το 76% λέει «όχι» σε σύνθετη ονομασία των Σκοπίων (κάρτες)

Αντίθετοι στο ενδεχόμενο λύσης για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων που θα περιλαμβάνει σύνθετη ονομασία με χρήση του όρου «Μακεδονία» είναι οι Έλληνες πολίτες.

Το 76% απαντά όχι ή μάλλον όχι στο ερώτημα «Συμφωνείτε με λύση του θέματος της ονομασίας των Σκοπίων με σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, όπως διατυπώθηκε στο Βουκουρέστι;».

Αυτά τα ευρήματα περιλαμβάνονται σε δημοσκόπηση της εταιρείας ερευνών Interview, η οποία πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 805 ατόμων στους νομούς της Μακεδονίας και στο χρονικό διάστημα από 15-20/1/2018 για λογαριασμό της Thessnews.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε και ολοκληρώθηκε πριν το συλλαλητήριο της προηγούμενης Κυριακής και δεν αντικατοπτρίζει στα αποτελέσματά της την όποια διεύρυνση της έντασης γύρω από το Σκοπιανό, που σημειώνεται από την Κυριακή και έπειτα.

Ωστόσο το αποτέλεσμα του 76%, που είναι αρνητικό σε μία σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, αποτυπώνει σε κάθε περίπτωση ένα πολύ ευρύ ρεύμα, το οποίο συντάσσεται με αυτή την άποψη.  

Πιθανό είναι πως το μεγάλο αυτό ποσοστό θα είναι ακόμη μεγαλύτερο μετά το συλλαλητήριο, καθώς το όλο θέμα έγινε ακόμη πιο γνωστό στο σύνολο της περιοχής που καλύπτει η δημοσκόπηση (Κεντρική, Ανατολική και Δυτική Μακεδονία).

Αντίθετα, πολύ θετικά αποτιμά το δείγμα των ερωτώμενων της έρευνας και την ένταξη της γειτονικής χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ.

Στο ερώτημα «εάν λυθεί το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, θα ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και αργότερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Κατά την άποψή σας, αυτό είναι για τη χώρα μας…», το 70% απαντά θετικό ή μάλλον θετικό γεγονός.

Μόλις το 20% εκτιμά ότι θα είναι αρνητικό αυτό το ενδεχόμενο για την Ελλάδα και το 10% δεν γνωρίζει/ δεν απαντά.

ΠΗΓΗ: thessnews.gr